Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Erdoğan, Obama’ya dur dedi"

        Suriye sorununa ağırlık veren batılı medya, haber ve analizlerinde Türkiye üzerinde durmayı sürdürüyor. Ekonomi gazetesi Financial Times, Beyaz Saray’ın perşembe günü Esad’ı iktidarı bırakmaya çağırmasının beklendiğini ancak bu çağrının yapılmadığını belirtti.

        Gazete “Türk yetkililer, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın perşembe günü yapılan telefon görüşmesinde Başkan Barack Obama’dan bunu yapmamasını istediğini söylediler” diye yazdı.

        Gazete şu yorumu yaptı:

        “ABD ve diğer ülkelerin Suriye konusunda özellikle etkili olan bir ülke olarak gördüğü Türkiye’nin, Sayın Esad’ın iktidarı bırakmasına yönelik çağrılara etkisi konusunda kuşkular var. Beyaz Saray, perşembe öğleden sonra böyle bir adım atıp atma üzerinde hâlâ düşünüyordu.”

        ‘SİZ DE SES ÇIKARIN’

        Amerikan CBS televizyonuna konuşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise, “ABD’nin henüz niçin Esad’a istifa etmesi çağrı sında bulunmadığı” sorusuna, diğerlerinin seslerini çıkarmasını beklediklerini belirterek, ABD’nin, Esad’ın meşruiyetini kaybettiği hakkındaki açıklamaların “çok açık” olduğunu vurguladı. Clinton burada önemli olanın sadece ABD’nin sesini çıkarması olmadı ğı nı, bu seslerin dünya genelinden gelmesinden emin olmak istediklerini kaydetti. Esad’a baskının gerekli olduğunu bildiren Clinton, Avrupa’nın bu yönde daha fazla adım atmasını, Çin’in Washington’la beraber hareket etmesini görmeyi istediklerini belirterek, ABD’nin durduğu yer hakkında kimsenin şüphesi olmadığını bildirdi.

        İKİ KİŞİ DAHA ÖLDÜ

        Öte yandan Suriye’de ordunun iki kişiyi öldürdüğü belirtildi. Muhalifler, Şam’ın banliyösü Sakba ile Türkiye sınırına yakın Han Şeikhon Kasabası’nda açılan ateşte iki kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ