Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya cumhurbaşkanı abdullah gül, bm, mavi marmara raporu, dışişleri, davutoğlu, rapor açıkçası bizim için yok hükmündedir, israil hükümeti

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletlerin (BM) Mavi Marmara raporunun Türkiye açısından 'yok' hükmünde olduğunu söyledi."Dışişleri Bakanının açıklamaları Türkiye devletinin pozisyonudur" diyen Gül, "Ümit ederiz ki bunları kendileri fark etmiyorsa onların müttefikleri kendilerine fark ettirecek şekilde anlatırlar." ifadesini kullandı.

        Tarabya Camii'nde Cuma namazı kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cami çıkışında basın mensuplarının BM'nin Mavi Marmara raporu ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına ilişkin soruları cevapladı. Gül, "Dışişleri Bakanının açıklamaları Türkiye devletinin pozisyonudur. Aslında bu açıklamalar ve bu tedbirler daha erkene alınacaktı. Bazı müttefik ülkelerin iyi niyetli gayretlerine fırsat vermek için bugün beklenmiştir. Yaşanan olayların unutulmadığını ve vatanlarımızın hak ve hukukunun sonuna kadar korunacağını gösterme açısından devletimizin kararlılığını bazıları belki anlayamamışlardır. Şu anda alınan tedbirler bunun ilk aşamasıdır. Tabi olayların seyrine, İsrail'in davranışına göre ileride alınacak başka tedbirler de olabilir." şeklinde konuştu.

        "Bugünkü İsrail hükumeti aslında kendi halkına da yük olan bir hükumettir." diyen Gül, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

        "Hiçbir güvenirliliği de söz konusu değildir. Ortadoğu'da olup bitenleri belki de en iyi şekilde tahlil etmesi gereken İsrail hükumeti iken, tamamen strateji yoksunu bir durumdadır. Türkiye bu bölgenin en güçlü ülkesi olarak sadece kendi hak ve hukukunu değil, bütün mazlumların da hak ve hukukunu koruma konusunda elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir. Uluslararası camianın da bunu bilmesi gerekir. Türkiye barış ve istikrar peşindedir. Barış ve istikrarın sağlanması için de İsrail'in bölgede atması gereken adımlar vardır. Ümit ederiz ki bunları kendileri fark etmiyorsa onların müttefikleri kendilerine fark ettirecek şekilde anlatırlar."

        Gül, BM'nin Mavi Marmara raporuna ilişkin bir soru üzerine de, "Rapor, açıkçası bizim için 'yok' hükmündedir." açıklamasında bulundu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ