Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Bir yüzü Demokrasi Parkı bir diğeri Teşvikiye’ye dönük olan Reasürans Çarşısı, Nişantaşı’nın buluşma noktalarından… Gece hayatıyla öne çıkan çarşı, kimi zaman popülaritesini kaptırsa da eğlencenin gözde adreslerinden oldu. Yeniden hareketlilik kazanan Reasürans Çarşısı’nın gece hayatını teftişe çıktık.

Nişantaşı, moda ve trendlerin öncü semti olmakla birlikte, kendini sürekli yenilemesi ve gelişimiyle her daim konu edilebilecek, canlı kanlı bir yaşam merkezi olma özelliği taşıyor. Biz Nişantaşı’nın en eğlenceli, çekici ve değişmez buluşma noktası olan Reasürans Çarşısı’na bir göz gezdirdik.

Semtte klasikleşen, yeni açılsa da hemencecik trend olan birçok mekan varken Reasürans Çarşısı’nı seçtik çünkü burası son dönemde özellikle gece hayatıyla yeniden yükselişte.

Reasürans Çarşısı’nı müdavimleri için çekici kılan belki de en kilit nokta, küçücük bir alana sığdırılan eğlence anlayışının cazibesi. Buranın her daim cazip bir yanı olduğu şüphesiz ama dönem dönem popülerliğini yitirdiği de bir gerçek. Son birkaç yıldır ise yeni açılan mekanların da etkisiyle büyüsünü geri kazanıp, müdavimlerini yeniden kendine çekmeyi başaran Reasürans Çarşısı’nın bırakın hafta sonları, hafta içi geceleri bile tıklım tıkış! Bu vesileyle bir çarşamba gecesi çarşının en tutulan mekanlarında olan bitenlere tanıklık ettik. Bakın Reasürans Çarşısı içinde, hafta içi geceleri bile eğlenmeyi seçen kitle neyin peşinde…

ÜST KATIN EN YENİ VE EN ESKİSİ

Reasürans Çarşısı’nda attığımız turda ilk dikkatimizi çeken çarşambaları yapılan karaoke gecesiyle tıka basa dolan Nişantaşıon oluyor. 2001 senesinde açılan Nişantaşıon’un en önemli özelliği, açıldığı dönemde burun kıvrılmış olmasına rağmen, Nişantaşı’nda ilk Türkçe müzik çalınan mekan olması. Haftanın belirli günlerinde house türü müzikler çalınsa da ağırlıkla Türkçe müzik geleneği devam ediyor ve özellikle Sezen Aksu gecelerine ilgi büyük oluyor. Reasürans Çarşısı’nın üst katında özellikle hafta içi iş çıkışlarında kalabalık grupların eğlenmeyi tercih ettiği bir diğer mekan ise Therapy. Açılalı kısa bir süre olmasına rağmen müdavim mekanı olarak nitelendirilen Therapy’de şirketler için konseptli motivasyon partileri de düzenleniyor. Önünden geçerken maskeleri, Zorro ya da Don Juan kostümleriyle orta yaşlı işadamlarını görürseniz şaşırmayın! Gündüzleri Reasürans Çarşısı’nın taze mekanlarından Aşşk Café’nin mönüsünü kullanan Therapy’nin ‘Crazy Therapy’ isimli kokteylini özellikle denememizi tavsiye ederiz. Belli mi olur bu kokteyl sayesinde Reasürans Çarşısı’nın son dönemdeki çılgınlığı belki daha ilk yudumda kanınızı kaynatıverir.

ALT KATTA EĞLENCE TAM GAZ

Reasürans Çarşısı’nın üst katında eğlence ortalığı kırıp geçirirken, alt katın da bu hızdan geri kalır yanı yok. Yaklaşık 2 yıl önce açılan ve o gün bugündür de müdavim kitlesini yaratan Ballare, Reasürans’ın en işlek ve cazip adreslerinden biri olarak öne çıkıyor. Sahibi Leyla Günay’ın bir gece kulübünden çok insanların bir araya gelip tanışıp, kaynaşacağı bir sosyal alan olması niyetiyle kurduğu mekan, ana amacına da ulaşmış gibi görünüyor. Bunda en etkili şey, Ballare’nin butik bir bar olması. Ballare’yi Nişantaşı ve civarındaki butik otellerde kalan turistler de sıkça keşfediyor. Görüyoruz ki 20 yıl uçuş hostesi olarak çalıştıktan sonra burayı açan Güray’ın uluslararası müşteri kitlesi çok geniş … Geçen yıla kadar kendi müziğini çalan mekanda eğlenenler artık kapı komşusu Corridor’un DJ’inin çaldıklarıyla dans ediyor. Müziğin ortak kullanım sebebi ise mekanların yan yana olmasından dolayı doğacak ses kirliliğinin ortadan kalkması. Akıllıca ama değil mi?

Hazır kapı komşusu demişken, 2003 yılında açıldığından beri hatırı sayılır bir müdavim kitlesini ağırlayan Corridor’dan da bahsetmeden olmaz! Haftanın 5 günü pop ve rock 1 gün de house müzik çalınan mekan, yaş ortalaması bakımından uç noktalara gitse de, esas müşterileri gençler.

Nişantaşı’nın artık eğlence simgelerinden biri haline gelen Reasürans Çarşı’nın eğlencesini şimdiye kadar keşfetmediyseniz, aman atlamayın! Zira semtin nabzının en hızlı attığı noktalardan biri olan Reasürans’ta şu dönemde ivme kazanan gece hayatı, hızına yetişmeyi gerektirecek kadar akıcı.

GÖRÜŞLER

Reasürans’ın ortamı güvenli

Elçin Aksoy (27 - Catering şirketi satış pazarlama yn.)

Reasürans Pasajı’ndaki mekanlarda huzursuz olmadan tek başıma eğlenmeye gelebiliyorum. Theraphy’yi seviyorum çünkü burada herkes birbirini tanıyor. Eğlenmek için Taksim’e de gidiyorum ama Reasürans’ta ortam daha güvenli.

Ambiansı seviyorum

Gio Rossini (38 - İşadamı)

Reasürans’ın konseptini ve ambiansını seviyorum. Pasajda en sevdiğim mekan Ballare çünkü hem dekorasyonu hem de hizmeti çok başarılı. Ballare’ye sadece hafta sonları değil, hafta içi iş çıkışında da mutlaka uğruyorum.

İkinci evim gibi

Neslihan Mingü (27 - Pazarlama uzmanı)

Burada eğlenmeyi seviyorum. Corridor benim için ikinci bir ev gibi. Hem sahipleri yakın arkadaşlarım hem de çalınan müziklerden tutun da ortamına kadar her şeyini beğeniyorum. Eğlenmek için burayı seçmemin en önemli sebebi rahatlıkla tek başına da gelebilmem.

Yeniden popüler oldu

Fikret Ünsal - Nazlı Turan (22-Öğrenci)

Eğlenmek için haftanın 3 günü Reasürans Pasajı’na geliyoruz. Nişantaşı’na özellikle karaoke gecelerinde gelmeyi seviyoruz. Reasürans bir süredir popülerliğini kaybetmişti ama son dönemde yeniden hareketlenmeye başladı!

AKŞAM PAZAR

BAKMADAN GEÇME