Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rus uçak gemisi Akdeniz'de tatbikata başladı

        Savunma Bakanlığı televizyonu Krasnaya Zvezda ve resmi Vesti televizyonu, Rus savaş gemilerinin Akdeniz karasularına girerek askeri tatbikata başladığını duyurdu. Cebelitarık boğazından giren gemilerin Cezayir kıyılarına yakın uluslararası alanlarda tatbikat yaptığı belirtildi.

        Tatbikat sırasında komutanlarından görev alan bahriyeler silahlarını ateşledi. Televizyona konuşan deniz komando birlikleri gemide sallanma yüzünden hedefe ateş etmenin kolay olmadığına işaret ediyor.

        NATO HELİKOPTERLERİ RUS SAVAŞ GEMİLERİNİ FOTOĞRAFLADI

        Tatbikatın ana amacının olası düşmana ait denizaltılardan kaynaklanan tehditlere karşı hazır olunması olarak açıklandı. Haberlere göre tatbikatı izleyen NATO, bölgeye helikopter ve küçük gemiler gönderdi. Amiral Kuznetsov gemisinden izlenimlerini aktaran Vesti muhabiri, "NATO helikopterlerinden Rus savaş gemilerinin fotoğrafı çekildi. Bunun üzerine iki Rus savaş helikopteri havalandı" diyerek gelişmeleri aktardı.

        Akdeniz'in kendileri için yabancı bölge olmadığını anlatan Amiral Kuznetsov gemisi Radyo Navigasyon Grubu Komutanı Aleksey Golovin, "Burada zor bir şey yok, koşullar yabancı değil, biz burada defalarca bulunduk. Güneş de var, güzel. Bizim orada kuzeyde güneş gözükmez" dedi.

        Haberde Rus savaş gemilerinin bir sonraki durağının Malta adasına yakın uluslararası bölge olduğu duyuruldu. Gemide Rus bahriyelerin halat çekme yarışı da düzenledikleri ve birinciliği kazanan bölüğe pasta ikram edildiği belirtildi.

        Haberlere göre, Rus Karadeniz Filosu'nda görevli Ladnıy gemisi de tatbikata katıldı. Tatbikatta Rusya'nın Karadeniz, Kuzey ve Baltık deniz donanmalarına ait savaş gemilerinin katıldığı da kaydedildi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ