Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Füze yarışı kızıştı

        Güney Kore ve ABD'nin, Kuzey Kore tehdidine karşı, Güney Kore'nin elinde bulunan balistik füzelerin menzilinin artırılmasına olanak verecek bir anlaşma sağlamak üzere oldukları bildirildi.

        Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, iki ülkenin, Güney Kore'nin balistik füzelerinin menzilini 300 kilometreyle sınırlayan 2001 tarihli anlaşmayı yeniden gözden geçirmelerinin beklendiğini belirtti. Seul'e göre, Kuzey Kore füzeleri, iki Kore arasındaki sınırın güneyinde 400 kilometrelik bir menzildeki hedefleri vurabiliyor.

        Devlet Başkanı Lee, 300 kilometre menzile sahip füzelerin sadece Kuzey cephe bölgelerine erişebileceğini, bu durumun da kendi saldırı kapasitelerinin limitlerini gösterdiğini belirtti. Lee, Güney Kore'nin bu görüşünü ABD'nin de yeterince haklı bulduğunu ve yakın zamanda bir anlaşmanın sağlanacağını ümit ettiğini kaydetti.

        ABD'DEN 'ŞEMSİYE' GARANTİSİ

        Güney Kore'de 28 bin 500 askeri bulunan ABD, bir savaş durumunda nükleer bir "şemsiye" garantisi veriyor, Güney Kore'de buna karşılık balistik füzelerinin kapasitesini sınırlandırmayı kabul ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ