Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hollanda'da erken seçimler 12 Eylül'de

        Hollanda'da sağ azınlık hükümetinin düşmesiyle oluşan kısa süreli siyasi krizin ardından erken seçim tarihi belirlendi. İçişleri Bakanı, meclisin büyük çoğunluğunun hemfikir olduğu gibi erken genel seçimin 12 Eylül Çarşamba günü yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

        Seçim takvimine göre yeni partiler seçim kuruluna 18 Haziran'a kadar başvuruda bulunabilecek, aday listesi ise 31 Temmuz'da belirlenecek.

        Hollanda'da yaklaşık 1,5 yıl önce iktidara geçen Liberal Parti'yle (VVD) Hristiyan Demokratlar Birliği'nden (CDA) oluşan azınlık hükümeti, aşırı sağcı Geert Wilders'ın liderliğini yaptığı Özgürlük Partisi'nin (PVV), 2013 yılına ait bütçe müzakerelerinde ortaya çıkan anlaşmazlıktan sonra koalisyona verdiği desteği çekmesi üzerine geçen hafta düşmüştü.

        2013 BÜTÇESİ İÇİN ANLAŞILDI

        Bu arada erken seçimlere kadar ülkeyi idare edecek geçici azınlık hükümeti, 2013 bütçesine ilişkin tasarruf tedbirleri konusunda bazı muhalefet partileriyle anlaştı.

        Muhalefetteki Demokratlar 66 (D66), Yeşil Sol (GL) ve Hristiyan Birlik Partisi'nin (CU) destek verdiği tasarruf paketinde, KDV oranın artırılması, emeklilik yaşının kademeli olarak yükseltilmesi, tütün ve alkol mamulleriyle bankalara yönelik vergilerin artırılması gibi önlemler yer alıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ