Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Endonezya'da dün kaybolan uçağın enkazı bulundu

        Endonezya'da içindeki 47 kişiyle kaybolan Rus yapımı yolcu uçağının enkazı başkent Cakarta'nın güneyindeki dağlık arazide bulundu.

        Endonezya Ulusal Kurtarma Teşkilatı yetkilisi Daryatmo, arama çalışmalarına katılan helikopterlerden birinin Rus Sukhoi Superjet 100 (SSJ100) uçağının enkazının yerini tespit ettiğini belirterek, uçağın enkazının telsiz temasının kesildiği yerde, Cijeruk yakınlarında, 2 bin 211 metre yüksekliğindeki volkanik Salak dağı bölgesinde bulunduğunu kaydetti.

        KURTULAN OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYOR

        Bulunmasından saatler sonra enkaza ulaşıldı. Yetkililer bazı cesetlerin bulunduğunu ancak şimdiye kadar hiçbir kişiye sağ olarak ulaşılamadığını duyurdular. Rus yetkililer ise, kazadan kurtulan olmadığını açıkladılar.

        Endonezyalı yetkililer, 8 Rus, 1 Fransız ve 1 Amerikalının dışında tamamı Endonezyalı 47 kişi taşıyan uçağın bir tanıtım uçuşu yapmakta olduğunu belirttiler. Bazı kaynaklar, uçakta 50 yolcu bulunduğunu kaydettiler.

        Bu arada Sergey Dolya tarafından, kazadan önce kabinde çekilen bir fotoğraf haber ajanslarına servis edildi. Fotoğrafta kabin görevlilerinin konuklara uçuş sırasında yaptığı ikram görünüyor.

        SORUNLU UÇAK

        Rusya'da geçen yılın başında uçuşuna izin verilen ve 75 ila 100 yolcu taşıyabilen yolcu uçağı, Brezilya'nın Embraer ve Kanada'nın Bombardier tipi kısa menzilli uçaklarıyla rekabet etmek amacıyla üretildi. Uçak lansmanı sırasında da teknik sorunlar yaşamıştı. Mart ayında Rus Aeroflot firmasına ait bir Superjet de iniş takımındaki arıza yüzünden kalkıştan sonra yere inmek zorunda kalmıştı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ