Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Vize aşılacak ama bizi yoruyorlar

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Başbakanlık Merkez Bina'daki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

        Sözlerine, Hollanda heyetini Ankara'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Başbakan Erdoğan, ilkbaharda Hollanda'ya iadeiziyaret yapmayı planladığını söyledi.

        Gazetecilerin ''Hollanda AB ülkeleri arasında ilk kez Türk iş adamlarına vizeyi kaldıran bir ülke. Türkiye olarak siz de Hollanda gibi dostlarınız vasıtasıyla AB'ye yönelik neler yapmak istiyorsunuz'' sorusuna Başbakan Erdoğan, şu yanıtı verdi:

        ''Bu konuda Türkiye olarak bizim yaklaşımımız şu: Bildiğiniz gibi Avrupa Birliği'nde şu anda AB ile yakından uzaktan alakası olmayan Latin Amerika ülkeleri dahi adeta Schengen vizesi kullanır gibi rahatlıkla girip çıkabiliyorlar. Türkiye, müzakereci bir ülke olduğu halde şu anda hala vize muafiyetinden istifade edemiyor. Bu konuyu Avrupalı bütün birlik üyesi dostlarımıza hep anlattık, anlatıyoruz. Öyle zannediyorum ki bu iş aşılacak ama bizi biraz yoruyorlar, terletiyorlar.''

        Hollanda Başbakanı Rutte ise zaman içinde Türkiye'nin AB'ye kesinlikle gireceğini düşündüğünü ifade ederek "Not artırımı Türkiye için çok güzel bir haber. Türkiye artık istikrarlı bir ortam sağlıyor" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ