Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Suikastçinin siyasi kişiliği açıklansın!

        Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) dün yapılan kongresinden seçilen yeni Genel Başkan Lütvi Mestan, eski Başkan Ahmet Doğan'a yönelik suikast girişiminin arkasındaki siyasi kişiliğin açıklanmasını istedi.

        Mestan'a göre toplumda HÖH karşıtı duyguları körükleyen ''lider partisi'' ve ''etnik parti'' olarak algılanmalara son verilmesi gerekiyor.

        Bulgaristan Ulusal Radyosu'na (BNR) konuşan Mestan, ''Kongrede eski Başkanımız Ahmet Doğan'a karşı girişilen suikast, şüphesiz olarak HÖH'nin bilinçli olarak şeytanlaştırılması için yapılabilecek en çirkin eylemi oldu'' diye konuştu.

        HÖH'nin ''içine olumsuz değerlendirmelerin atılacağı deposuna dönüştürülmesine'' karşı çıkan Mestan, partinin siyasi rakiplerinin idari ve seçim başarısızlıklarınında sıklıkla buna başvurduğunu kaydetti.

        ''Ahmet Doğan'ı öldürme girişiminin arkasında saklanan siyasi kişiliğin açıklanmasının şart'' olduğunu da belirten Mestan, yetkili organlardan bunu beklediklerini ifade etti. Mestan, ''Yetkili organlar bunu yapamazsa işlenen suçun sorumluluğunu kendi üzerine alacaklar'' dedi.

        Ahmet Doğan'a karşı girişilen saldırının siyasi ve toplumsal yankıları sürerken, olay ülkenin başlıca politikacılar tarafından kınandı.

        Öte yandan internet paylaşım ağları üzerinden oluşturulan 3 bin kişilik bir grup Doğan'a saldıran 25 yaşındaki Oktay Enimehmedov'a şiddetle dayak atan kongre delegelerin mahkemeye verilmesinin talebinde bulundu. Enimehmedov'un yargılanmasını da destekleyen grup üyeleri, talepleriyle ilgili imza kampanyası açarak bir gecede bine yakın imza topladı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ