Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Hakkari'de Pinyaniş aşiretine mensup inşaat mühendisi damat Lokman Çallı (25) ile Oramar aşiretinden gelin Suzan Karay (19) için 3 gün 3 gece süren görkemli bir düğün töreni yapıldı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Aşiretin ileri gelenlerinden Abdulgani Çallı'nın oğlu Lokman Çallı'nın düğün töreni Gazi Mahallesi Valilik Konağı kavşağındaki Çallı ailesinin evinin bahçesinde yapıldı. Van Başkale ilçesi eski Belediye Başkanı ve Ertuşi aşiret lideri İskender Ertuş'un oğlu Sadi Ertuş'un sağdıçlığını yaptığı düğün törenine Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tugay Komutanı Tuğgeneral A. Utfan Cinek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Z. Atilla Ataalp, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Ak Parti eski Milletvekili Fehmi Öztunç, Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) Başkanı Ahmet Şen, Van-Başkale ilçesi eski Belediye Başkanı Ertuşi aşiret lideri İskender Ertuş, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, Hakkari eski Belediye Başkanı Şükrü Çallı ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali, komutanlar ve beraberindeki protokol üyeleri damada birer Cumhuriyet altını takarak ömür boyu mutluluklar dilediler. Vali, komutan ve beraberindekiler daha sonra canlı müzik eşliğinde davetlilerle omuz omuza vererek birlikte halay çektiler.

3 gün 3 gece devam eden ve 11 bin kişinin katıldığı düğün töreni için 60 koyun, 2 dana kesildi, 1 ton pirinç, 25 ton sebze ile hazırlanan yöresel yemekler davetlilere ikram yapıldı.

Yüksekova ilçesinden büyük bir araç konvoyu eşliğinde Hakkari'ye getirilen geline davetliler 12 kilogram altın takarken, damada ise kapalı zarf usulü ile 255 bin YTL para toplandığı bildirildi. Gelin, takılan altınlar nedeniyle yürümekten zorluk çekti.

Düğün töreninde Yüksekova ilçesinden gelinin gelişi sırasında bir vatandaş havaya silah sıktı.


İHA

BAKMADAN GEÇME