Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Esad'ın askerlerini kurşuna dizdiler

        HABERTÜRK GAZETE

        El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi, sivillere yönelik katliamlardan sorumlu tuttukları 11 askeri, Deyrizor kentindeki bir meydanda infaz etti.

        Suriye’de muhaliflerin safında savaşan radikal grupların, Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlere yönelik intikam eylemlerine her geçen gün yenileri ekleniyor.

        Özgür Suriye Ordusu’na bağlı El Faruk Tugayı’nın komutanı Halid el Hamad’ın bıçakla ölü bir Suriye askerinin ciğerini çıkardıktan sonra ısırdığını gösteren video görüntülerinin ardından şimdi de esir alınan Esad güçlerinin infaz görüntüleri ortaya çıktı.

        El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi üyelerinin, Deyrizor kenti yakınlarında yakalanan 11 Suriyeli askeri infaz ederken çekilen görüntüleri popüler paylaşım sitesi Youtube’da yayınlandı. Görüntülerde maskeli bir kişi, “Deyrizor’un doğu bölgesi şeriat mahkemesinin”, Suriye’deki katliamlarda rol aldıkları belirlenen askerleri idama mahkûm ettiğini açıklıyor, ardından elleri ve gözleri bağlı askerleri sırayla başlarından vuruyor. Grup üyeleri daha sonra sırayla askerlere ateş açıyor.

        İslamcı militanlar, önceki gün de Rakka kentinde kurşuna dizilen 3 askere ait video görüntülerini yayınlamıştı.

        BANYAS KATLİAMI 145 CAN ALDI

        Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Banyas kentinde bu ay başlarında rejime bağlı güçlerce gerçekleştirilen katliamda ölenlerin sayısının 145’e çıktığını duyurdu.

        ERKEKLERLE OMUZ OMUZA SAVAŞIYORLAR

        Esad güçlerine karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu saflarına her geçen gün daha fazla kadın katılıyor. Halep kenti ve çevresinde sadece kadınlardan oluşan en az 2 muhalif grup bulunuyor. Bunlardan Um Fadi liderliğindeki “Vefa” grubunun üyeleri, ordu güçlerine roket saldırıları da düzenlediklerini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ