Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Eski Peru Cumhurbaşkanı Fujimori felç geçirdi,Eski Peru Cumhurbaşkanı Alberto Fujimori felç geçirdi

        Eski Peru Cumhurbaşkanı Alberto Fujimori’nin doktoru Juan Barreto, 75 yaşındaki hastasının, bugün sabah saatlerinde bir polis binasında bulunduğu sırada felç geçirdiğini söyledi. Barreto, Fujimori’nin sol kolunun üst kısmını hareket ettirmede sorunlar yaşamasına karşın sağlık durumunun istikrarlı olduğunu belirtti. Hastasında ortaya çıkan sorunun kalıcı olmaması için hastanede tedavi altına alındığını aktaran Barreto, Fujimori’nin ne zaman taburcu olacağını kestirmenin zor olduğunu sözlerine ekledi.

        İşbaşında olduğu 1990-2000 yılları arasında ölüm mangalarına yetki verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 25 yıllık hapis cezasını çeken Fujimori hakkında açılmış 5 dava bulunuyor.

        Fujimori, Peru İstihbarat Teşkilatı Başkanı Vladimiro Montesinos’u, ülkenin önde gelen siyasetçi ve iş adamlarına rüşvet verirken gösteren görüntülerin ortaya çıkmasının ardından 2000 yılında istifasını faks aracılığıyla verdikten sonra utanç içinde Peru'yu terk ederek, Japonya'ya yerleşmişti.

        Sürgün hayatı yaşadığı Japonya’dan tekrar siyasete dönmek için yaptığı başarısız bir girişimin ardından Şili’de gözaltına alınarak Peru'ya iade edilen Fujimori, 2007’den beri hapishanede bulunuyor.

        Peru'da geçen yıl sağlık kontrolünden geçirilen Fujirmori’de, depresyon, hipertansiyon, kronik gastrit ve lumbago da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarının bulunduğu açıklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ