Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa 'Fitneci’ Goebbels gibi konuştu, Geert Wilders Goebbels gibi konuştu.

        Hollanda’da daha çok İslam ve Müslüman karşıtı tutumuyla tanınan aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’in ülkedeki Faslılara yönelik ırkçı ifadeleri yargıya taşındı.

        Aşırı sağcı politikacı önceki gün katıldığı bir seçim mitinginde partisini destekleyenlere “Hollanda’da çok mu, az mı Faslı istiyorsunuz?” sorusunu sormuş, salondakiler hep bir ağızdan “Az, az” diye karşılık vermişti. Destekçilerinin “Daha az” sloganları atmasının ardından “Ben bu sözünüzü dikkate alacağım” diye konuşmuştu.

        Hollanda’daki Faslılar Danışma Kurulu Wilders'in sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek rencide olan herkesi Wilders hakkında dava açmaya çağırdı.

        ‘PİS BİR TADI VAR’

        Alman haber ajansı DPA da Wilders'i Nazi Almanya’sının Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’e benzetti. Hitler’in en yakın arkadaşlarından biri olan Goebbels, 1943 yılında yaptığı konuşmada halka “Savaş mı istiyorsunuz?” diye seslenmiş ve halktan “Evet” yanıtı almıştı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, PVV liderinin bu sözlerine ilişkin “Yine ileri gitti, sözlerinin pis bir tadı var” yorumunda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ