Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1422'ye yükseldi

        İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız devam eden saldırılarında ölenlerin sayısının 1422'ye ulaştığı, 8 bin 265 kişinin yaralandığı bildirildi.

        Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şafak vaktinden itibaren düzenlenen saldırılarda 61 kişinin hayatını kaybettiğini, 565 kişinin yaralandığını belirtti.

        Kudra, saat 19.40 itibarıyla ölü sayısının bin 422'ye yükseldiğini, 8 bin 265 kişinin de yaralandığını kaydetti.

        İsrail'in düzenlediği kara, hava ve deniz saldırılarında, 4 bin 374'ü kullanılamaz hale gelen 30 bin 50 ev hasar gördü, 5 bin 238 ev ise tamamen yıkıldı.

        Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

        HAMAS: NETANYAHU HALKIYLA KUMAR OYNUYOR

        Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, kendi makamını korumak için halkını ve ordusunu bilinmeze doğru sürüklediğini savundu.

        Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Netanyahu halkıyla kumar oynuyor. Halkını ve ordusunu makamını korumak için bilinmeze doğru sürüklüyor" dedi.

        Berhum ayrıca Netanyahu'nun, bölgesel ve uluslararası destekçileri tarafından aldatıldığını, kaybedilmiş ve iyi hesaplanmamış bir savaşa sokulduğunu öne sürdü.

        4 İSRAİLLİ ASKER YARALANDI

        İsrail'in güneyine roket düşmesi sonucu 4 İsraillinin yaralandığı bildirildi.İsrail'in gayriresmi ilk yardım kuruluşu Kızıl Davut Yıldızı Kurumu'nun, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, ülkenin güneyindeki Kiryat Gat kentinde bir araca roket isabet etmesi sonucu 3 İsraillinin yaralandığı belirtildi.

        Polis sözcüsü Micky Rosenfeld de Kiryat Gat'a atılan roketlerden birinin boş araziye düştüğünü, birinin ise bir binaya isabet ettiğini, olayda 1 kişinin yaralandığını, bazı araçların zarar gördüğünü ifade etti.

        Öte yandan, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Tel Aviv'de uyarı sirenlerinin çaldığını kaydetti.

        Roket saldırılarının nereden düzenlendiğine dair ise bilgi verilmedi.

        Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze topraklarında 2 İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından vurulduğunu açıkladı.

        Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, Gazze kentinin doğusunda 2 İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğü belirtildi.

        Bu arada İsrail basınında da Şucaiyye Mahallesi'nde 2 askerin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğü haberi yer aldı.İsrail ordusundan konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

        Kassam Tugayları daha önce 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamış, buna karşılık İsrail makamları, 56 asker ve 3 vatandaşının öldürüldüğünü bildirmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ