Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Müziği bıraktı IŞİD militanı oldu, İngiltere, MI6, Sally Jones, Khadijah Dare, IŞİD.

        İngiltere basınında bugün öne çıkan gündem maddesi İngiliz cihatçı kadınlar oldu. Ülkenin yüksek tirajlı 2 gazetesi The Sun ve Daily Mirror, bugünkü haberlerinde İngiliz Gizli Servisi MI6’nın İngiliz cihatçı kadınların peşinde olduğunu yazdı.

        The Sun, 2 çocuk annesi Rock müzik şarkıcısı Sally Jones’un (45) IŞİD’e katılmak için İngiltere’yi terk ettiğine dikkat çekerken, Daily Mirror da birinci sayfadan “MI6 İngiliz kadın cihatçılar avında” manşetli özel bir haber yayınladı.

        Gazete, gizli servislerin, İslam Devleti için militan yetiştiren, çavuş rütbesi almış güçlü, çocuk sahibi bir annenin peşinde olduğuna işaret etti. Aranan diğer Londra doğumlu kadın Khadijah Dare’in (22) ise diğer kadınlardan, kendisine ve Suriye’de çarpışan birkaç düzine İngiliz kadın cihatçıya katılmalarını istediği iddia edildi.

        Güvenlik şeflerinin, Khadijah Dare’i yakalamanın, öncelikli maddelerinden biri olduğunu belirttiklerini aktaran Daily Mirror, kadın fanatiklerin İslam Devleti'ne katılmak için Suriye’ye gitmeyi hedeflediklerini vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ