Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Zirve öncesi Putin'i kızdıran hamle, NATO'dan Putin'i kızdıran hamle, Putin, NATO.

        Galler'de gerçekleştirilecek NATO toplantısı son dönemlerin belki de en önemli zirvesi olacak. Zirveye Rus tehdidine karşı Doğu Avrupa'yı korumak için alınacak kararların damga vurması bekleniyor.

        Ukrayna krizinin ardından NATO, Doğu Avrupa'yı olası bir Rus tehdidine karşı korumaya hazırlanıyor. Bu çerçevede 4-5 Eylül tarihlerinde Galler'de yapılacak NATO Zirvesi dönüm noktası olacak.

        NATO gerek duyulduğu anda Doğu Avrupa'ya hızlı bir şekilde konuşlandırılacak acil müdahale gücü oluşturma planı yapıyor.

        NATO Genel Sekreteri Rasmussen, "Askeri donanım ve teçhizat doğudaki üye ülkelere "hazır harekat planı" parçası olarak yeniden konuşlandırılacak. Bu ittifakın doğudaki etkisini artıracak. İttifakı bütün güvenlik tehlikelerine karşı daha hızlı, hareket kabiliyeti yüksek hale getirecek" dedi.

        4 BİN ASKER

        Söz konusu gücün 28 NATO üyesinin katkılarıyla 4 bin askerden oluşturulması ve 2 gün içinde istenilen bölgeye konuşlandırılması planlanıyor.

        NATO'nun planına Rusya'nın tepkisi ise gecikmedi. NATO'nun sınırlarına yaklaştığını belirten Moskova, askeri stratejisini gözden geçireceğini belirtti.

        'KİEV'İ İKİ HAFTADA ALIRIM'

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e atfen İtalyan basınında yer alan sözler, Ukrayna krizinin kısa sürede çözüme kavuşmasının zor olduğunu gösteriyor.

        Putin'in Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'ya, "İstersem Kiev'i iki haftada alırım" dediği iddia edildi. Habere Moskova'dan yalanlama değil, düzeltme geldi.

        Kremlin konuşma sırasında geçen cümlelere farklı anlamlar yüklenmemesi gerektiğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ