Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Manken Deniz Akkaya'ya "Namuslu olsalardı onlarla da evlenilirdi" sözleriyle hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan yapımcı ve oyuncu İlker İnanoğlu, kimseyi hedef almadığını belirterek hakkındaki suçlamaları reddetti. Davaya konu bu sözleri, eski sevgilisi Güzide Duran ile onun yakın arkadaşı manken Deniz Akkaya arasındaki konuşmaya sinirlenerek sarf ettiğini belirten İnanoğlu, ünlü mankenle uzlaşmak istemediğini belirtti. Mahkemenin zorla getirilme kararına Katar'daki çekimleri nedeniyle uymayan Akkaya hakkında ise yeniden aynı karar çıkarıldı.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

CANAN İSPİR / AJANS HABERTÜRK (İSTANBUL)

Magazin dünyasının ünlü isimlerini adliye koridorlarına taşıyan süreç, yaklaşık iki yıl önce başladı. Bir televizyon programında manken Deniz Akkaya ile meslektaşı Güzide Duran'ın kuliste "İngilizce dedikodu" yaptıkları iddia edildi. İddiaya göre, Güzide Duran'ın "İlker'e inanamıyorum, nasıl oldu da bu kadınla evlendi?" sözlerine Akkaya, "Bir ona bir de senin boyuna posuna bak. Gerçekten bu erkekleri anlamıyorum!" diye yanıt verdi. Olayın basına yansımasının ardından o dönem evli olan Yeşim Salkım ve İlker İnanoğlu çifti basın toplantısı düzenleyerek ikiliyi topa tuttu. İnanoğlu "Güzide ve Deniz, karımın tırnağı bile olamaz. Eğer namuslu olsalardı, birlikte oldukları erkeği aldatmasalardı, onlarla da evlenilirdi"; Salkım ise "Devede de boy var ama eşek çekiyor", "Ben artık bu bin-iki bin dolarlık kadınlardan sıkıldım" dedi.

Salkım da aynı suçtan yargılanıyor

Akkaya ve Duran, çiftin açıklamalarının ardından hem suç duyurusunda bulundu hem de ayrı ayrı mahkemelerde dava açtı. Soruşturma sürerken evlilikleri sona eren Salkım ve İnanoğlu çifti hakkında, "basın yoluyla hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle ayrı ayrı davalar açıldı.

Sözlerimle kimseyi hedef almadım

Sarıyer 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmaya davalı İlker İnanoğlu avukatı Merve Fidan ile katılırken şikayetçi Deniz Akkaya'yı avukatı Bekir Çınar temsil etti. Duruşmada ifade veren İnanoğlu hakkındaki suçlamaları reddederek, "Olay sırasında evliliğim çok gündemdeydi. Eşimi hedef alan sözlerden ve çok üzerime gelindiğinden dolayı bu tip açıklamalarda bulundum. Ancak sözlerimle kimseyi hedef almadım. Şikayetçi ya da başka birinin ismini anmadım" şeklinde ifade verdi. İnanoğlu, yasa gereği kendisine teklif edilen şikayetçi ile uzlaşma teklifini ise kabul etmedi.

Akkaya bu kez Katar'da

Avukat Çınar, geçtiğimiz celse hakkında çıkarılan zorla getirilme kararına uymayan müvekkili Akkaya'nın yaptığı bir sözleşme gereği çekimler için Katar'da olduğunu belirterek buna ilişkin uçak biletlerini mahkemeye sundu. Akkaya'nın mazeretini kabul eden mahkeme, önümüzdeki celse yeniden polis zoruyla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

BAKMADAN GEÇME