KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Beyazıt Öztürk

Beyazıt Öztürk, 12 Mart 1969 tarihinde Bolu'da dünyaya gelmiştir. Babası polis olduğu için eğitim hayatını farklı illerde tamamladı. Gemlik Lisesi'nden mezun olduktan sonra dönemin iki aşamalı üniversite giriş sınavlarına girdi. İlk sınavı kazandı fakat ikinci sınavı kazanamayınca resim yeteneğini kullanmak için güzel sanatlar okumak istedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Seramik-Heykel bölümünü kazanan Beyazıt Öztürk, üniversite eğitimi tamamlandıktan sonra radyoya yöneldi. Özel televizyon kanalları ve radyolar artış gösterirken ev arkadaşıyla Eskişehir Radyolarında çalışmaya başladılar. Fakat "r" harfini telaffuz edemediği için sunuculuk isteği kabul edilmedi ve sadece program hazırladı.

Ömer Karacan'ın kurduğu Radyo Klas'tan gelen bir teklif üzerine İstanbul'da "Gece Tavuğu" adlı radyo programıyla yayıncılığa başladı; geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. Aynı zamanda 1995 yılında yine Ömer Karacan'ın kurduğu Number One TV'ye geçti ve şöhreti burda yükseldi.

Number One TV'den sonra farklı bir televizyon programı için Kanal 6'ya geçti. Fakat yıldızını asıl parlatan ve günümüzde de hala sürdürdüğü Beyaz Show programıyla tüm ülke çapında adını duyurdu ve izleyiciler de kendisini sevdi.

Programın ilk konukları Hande Ataizi ve Okan Bayülgen olunca program daha iyi bir şekilde duyulmaya başladı. Beyaz Show'un oldukça eğlenceli ve komedili bir konusu olduğu için Türk halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Kanal D'de 1996 yılında yayınlanmaya başlasa da 2000-2002 yıllarında Star TV'ye geçiş yaptı fakat 2003 yılında yeniden Kanal D'y geçti.

Günümüzde de Beyaz Show hala devam etmektedir.

Beyaz Haberleri