Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Cezaevi Haberleri, Güncel Cezaevi haberleri ve Cezaevi gelişmeleri

cezaevi haberleri

Son dakika cezaevi haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan cezaevi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan cezaevi haber sayfamızda...
  • Rüyada Cezaevinden Kaçmak

    Yaşam, 25 Aralık 2023

    Rüyada Cezaevinden Kaçmak

    Rüyada cezaevinden kaçmak; rüya sahibinin hayatında hissettiği sıkıntılar, kısıtlamalar veya zorluklardan kaçma arzusunu simgeler. Bu rüya, kişinin içsel bir özgürlük ihtiyacını veya belirli bir durumdan kurtulma arzusunu yansıtabilir. Cezaevinden kaçmak; hayatında bir değişiklik yapma, sınırları aşma veya sorumluluklardan kaçma isteğini sembolize edebilir.

  • Venezuela'da bir cezaevi nasıl çete reislerinin havuzlu, gece kulüplü, hayvanat bahçeli lüks tesisi haline geldi?

    BBC, 05 Ekim 2023

    Venezuela'da bir cezaevi nasıl çete reislerinin havuzlu, gece kulüplü, hayvanat bahçeli lüks tesisi haline geldi?

    Geçen ay Venezuela'da hükümetin 11 bin polis ve askerle operasyon yaparak kontrolü ele geçirdiği Tocorón'da günlük hayat ve 'cezaevi ekonomisi' nasıl yürüyordu?

  • Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor?

    Gündem, 14 Ağustos 2023

    Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor?

    Koronavirüs pandemisi nedeniyle izne çıkarılan hükümlülelerin cezaevine döneceği tarih merak konusu oldu. TBMM tarafından kabul edilen düzenleme ile 31 Temmuz itibarıyla Kovid-19 izninde bulunan ve 5 yıldan fazla denetimli serbestlik tedbiri süresi bulunan hükümlüler açık cezaevlerine tekrar alınacak. İşte Açık cezaevi izinlerine ilişkin merak edilenler...

  • B tipi cezaevi nedir?

    Gündem, 27 Şubat 2023

    B tipi cezaevi nedir?

    Diğer ülkelerde de olduğu gibi Türkiye’de de farklı tiplerde cezaevlerinin bulunmakta olduğu görülmektedir. Bu cezaevleri bulundurdukları özelliklere bağlı olarak farklı tipte isimler almaktadır. Aynı zamanda bu cezaevlerinde yatmakta olan mahkumların suçları da bu cezaevlerinin hangi tip olduğunu belirlemektedir. Bununla birlikte açık, kapalı ve yarı açık şekilde de cezaevlerinin ayrılmakta olduğu bilinmektedir.

  • C tipi cezaevi nedir?

    Gündem, 27 Şubat 2023

    C tipi cezaevi nedir?

    Cezaevleri belirli suçların işlenmesi nedeni ile belirli bir süre boyunca girilmekte olan yer olarak tanımlanabilmektedir. Ancak cezaevleri mahkumların hangi suçları işlediğine bağlı olarak farklı türlere ayrılmakta ve bu türler harfler ile isimlendirilmektedir. Aynı zamanda bazı cezaevlerinin kapasitesi daha geniş olabilmekte iken bazıları da yüksek güvenlikli olabilmektedir. Genel olarak bakıldığında bu durum değişim göstermektedir.

  • Cezaevi tipleri ve özellikleri

    Gündem, 27 Şubat 2023

    Cezaevi tipleri ve özellikleri

    Cezaevleri belirli bazı suçları işlemiş olan kişilerin bulunmakta olduğu, cezalandırıldığı alanlardır. Hemen her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de cezaevleri hükümlü ve tutuklu olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ancak pek çok cezaevinde tutuklu ve hükümlüler bir arada bulundurulmaktadır. Zaman içerisinde yeni yasalar ile birlikte cezaevleri kapalı ve açık olarak ikiye ayrıldı. Kapalı cezaevleri de kendi içerisinde birkaç farklı türe ayrılmaktadır.

  • E tipi cezaevi nedir?

    Gündem, 27 Şubat 2023

    E tipi cezaevi nedir?

    Cezaevlerinin farklı tipleri olduğu bilinmektedir. Bu tiplerin neye göre ayrıldığı ise birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Öncelikle bu cezaevlerinin özelliklerine ve kapasitelerine göre farklı tüplere sahip olduğu söylenebilmektedir. Bunun yanı sıra bu cezaevlerinde belirli tiplerde suç işlemiş olan suçlular yattığından dolayı da cezaevinin tipinin belirlendiği söylenebilmektedir.

  • F tipi cezaevi nedir?

    Gündem, 27 Şubat 2023

    F tipi cezaevi nedir?

    Cezaevlerinin farklı pek çok tipinin olduğu bilinmektedir. Ancak çoğu zaman cezaevlerinin tipleri ile ilgili olarak bilgi sahibi olunamayabilir. Öncelikle cezaevi, çeşitli suçlar nedeni ile hüküm giymiş olan kişilerin sevk edildiği yerlere verilmekte olan isimlerdir. Cezaevleri işlenen suçun ağırlığına ve derecesine bağlı olarak ayrılmaktadır.

  • H tipi cezaevi nedir?

    Gündem, 27 Şubat 2023

    H tipi cezaevi nedir?

    Cezaevi, mahkeme kararı ile mahkumlukları kesinleştirilmiş olan kişilerin gönderildikleri yerdir şeklinde tanımlanabilmektedir. Cezaevleri, diğer ismi ile hapishaneler, suç derecesine bağlı olarak olan değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda içeride bulunmakta olan kapasiteye, cezaevinin diğer özelliklerine de bağlı olarak farklı özellikler bulunmakta olduğu bilinmektedir.

  • K2 tipi cezaevi nedir?

    Gündem, 27 Şubat 2023

    K2 tipi cezaevi nedir?

    Cezaevleri, halk arasında suç işlemiş olan kişilerin cezalandırılmakta olduğu yerledir. Bir diğer ismi olan hapishane ile de bilinmektedir. Cezaevlerinin özelliklerine bağlı olarak farklı şekillerde harf verildiği bilinmektedir. İşlenen suçlara, güvenliğe, kapasiteye ve daha pek çok farklı etkene bağlı olarak her cezaevinin faklı bir ismi bulunmaktadır. Pek çok kişi tarafından da bu harflerin hangi anlamlara geldiği merak edilmektedir. Aynı zamanda hangi harfte olan cezaevinde hangi suçluların yatmakta olduğu da merak edilenler arasında yer almaktadır. Peki, k2 tipi cezaevi nedir, k2 tipi cezaevinde kimler yatar, k2 tipi cezaevi hangi suçları kapsar, k2 tipi cezaevine hangi suçtan girerler? Tüm detaylar…

  • L tipi cezaevi nedir?

    Gündem, 27 Şubat 2023

    L tipi cezaevi nedir?

    Cezaevi mahkumların bulunmakta olduğu alanlara verilmekte olan isimdir. Halk arasında hapishane olarak da bilinmektedir. Cezaevleri çeşitli nedenlerden dolayı farklı şekillerde isimlendirilmektedir. Her cezaevinin farklı özellikleri bulunmakta ve cezaevine giren suçluların işledikleri suçlar değişim göstermektedir. Bundan dolayı da cezaevleri farklı harfler ile isimlendirilmektedir. Bazı cezaevlerine hafif suçlu bireyler girmekte iken bazılarına ise ağır suçlu olanlar girmektedir.

  • M tipi cezaevi nedir?

    Gündem, 27 Şubat 2023

    M tipi cezaevi nedir?

    Ülkemizde farklı özelliklere sahip olan çeşitli cezaevlerinin bulunmakta olduğu bilinmektedir. Cezaevleri, özelliklerine ve kapasitelerine bağlı olarak farklı isimlendirilmektedir. Aynı zamanda güvenlik açısından da farklı özellikleri bulunmakta olan cezaevlerine verilen harfler de onların özelliklerini nitelemektedir.

  • A tipi cezaevi nedir?

    Gündem, 27 Şubat 2023

    A tipi cezaevi nedir?

    Cezaevleri hüküm giymiş olan bireylerin ceza süresince hapis edilmekte olduğu alana verilen isim olarak tanımlanabilmektedir. Farklı gruplara ayrılmaktadır. Bu grupların ise harfler ile isimlendirilmekte olduğu bilinmektedir. Her cezaevinin farklı özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Kapasiteleri ve mahkum türleri de birbirinden farklıdır. Bunun yanı sıra bazı cezaevleri yüksek güvenlikli iken bazılar kapalı açık olabilmektedir. Yüksek güvenlikli olan cezaevleri üst düzey korunmaktadır.

  • T tipi cezaevi nedir?

    Gündem, 27 Şubat 2023

    T tipi cezaevi nedir?

    Cezaevleri çeşitli suçlara karışmış olan insanların mahkeme kararı ile birlikte getirilmekte oldukları yerdir. Cezaevlerini kendi içlerinde farklı çeşitlere ayrılmakta olduğu gözlemlenmektedir. Bu şekilde sınıflandırılmasının ise pek çok sebebinin bulunmakta olduğu bilinmektedir. Genel olarak bakıldığında bireylerin işledikleri suç tiplerine ve ceza oranlarına bağlı olarak hangi cezaevine gireceği belirlenmektedir. Genellikle cezaevleri belirli suçlara bağlı bir şekilde çeşitlilik göstermektedir.

  • Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor?

    Gündem, 15 Kasım 2021

    Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor?

    Açık cezaevi izinleri ile ilgili araştırmalar iyice artmış durumda. Bugüne dek 9 kez uzatılan açık cezaevi izinlerinin ne zaman biteceğine ilişkin son durum belli oldu. Peki merakla araştırılan açık cezaevi izinleri ne zaman sona erecek?

  • Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor?

    Gündem, 12 Kasım 2021

    Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor?

    Açık cezaevi izinleri bir kez daha gündemde. Şimdiye dek 9 kez uzatılan açık cezaevi izinleri ile ilgili son durum büyük merak konusu. Peki binlerce vatandaşımızı yakından ilgilendiren açık cezaevi izinleri ne zaman sona erecek?

  • Yine açık cezaevi! 8 ayda 4 kez firar etti

    Gündem, 08 Ocak 2020

    Yine açık cezaevi! 8 ayda 4 kez firar etti

    Samsun'da, 'kasten yaralama' suçlamasıyla 300 gün hapis ve 6 bin 500 TL para cezasına çarptırılan Yasin Emre Karakuvuk, konulduğu açık cezaevinden yaklaşık 8 ayda 4 kez firar etti ve her yakalandığında tekrar açık cezaevine konuldu. Açık cezaevlerinde yaşanan firar olaylarından sonra çoğu suçlunun kadına şiddet olaylarına karıştığına dikkati çeken avukat Serpil Dönmez, Samsun'da Ceren Özdemir'in de yine açık cezaevinden firar eden suçlu tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Yasa gereği açık cezaevinden firar eden hükümlü, yakalandıktan sonra disiplin cezası verilerek tekrar açık cezaevine konuluyor. Ancak, yeni yıl itibariyle İçişleri Bakanlığı, 'Kadına yönelik şiddetle mücadele' genelgesi yayımladı. Bu genelgeye göre açık ceza infaz kurumlarında bulunan kişilerin, firar durumunda takibi daha kapsamlı yapılacak" dedi

  • İşte yeni cezaevi sistemi! 10'da 1 kapalı sonra açık!

    Gündem, 13 Aralık 2019

    İşte yeni cezaevi sistemi! 10'da 1 kapalı sonra açık!

    Türkiye'yi yasa boğan Ceren Özdemir cinayeti sonrası, açık cezaevi sistemi yeniden tartışılmaya başlanmıştı. Adalet Bakanlığı, sistemin aksayan yönlerini değiştirmeye hazırlanıyor. Son şekli verilmeye çalışılan düzenlemeye göre, hükümlüler cezalarının onda birini kapalıda geçirmeden açığa alınmayacak. Hükümlülerin iyi halli olup olmadığına karar veren Cezaevi Gözlem Kurulu’nun yapısı değiştirilecek. Kurul’a savcı, Sağlık Bakanlığı ile Aile Bakanlığı’ndan uzmanlar da dahil edilecek. Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberi

  • Bakan Gül'den 'açık cezaevi' açıklaması

    Gündem, 06 Aralık 2019

    Bakan Gül'den 'açık cezaevi' açıklaması

    Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ordu’da vahşice öldürülen Ceren Özdemir cinayeti hakkında, "Türkiye’de açık ve kapalı cezaevi yeni bir uygulama değildir. İhtiyaç olan bir çalışma yapılması da mutlaka yapılmalıdır" dedi.

  • Cezaevleri doldu taştı!

    Gündem, 24 Ekim 2017

    Cezaevleri doldu taştı!

    FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar ve tutuklamalar sonucunda cezaevlerinde yoğunluk arttı. Adalet Bakanlığı verilerine göre, kapasitesi 207 bin 339 olan cezaevlerinde toplam 229 bin 790 kişi bulunuyor

  • Oyuncu Karagöz'ün cezaevi günlüğü

    Magazin, 07 Aralık 2023

    Oyuncu Karagöz'ün cezaevi günlüğü

    Serhat Osman Karagöz'ün ceza evine girdiği, izinli gününde yaptığı paylaşımla ortaya çıkmıştı. Karagöz, izinli olduğu diğer günlerin birinde bulunduğu paylaşımında cezaevi günlüğünü yazdı

  • Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü cezaevi öncesi gözyaşlarını tutamadı

    Gündem, 27 Kasım 2014

    Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü cezaevi öncesi gözyaşlarını tutamadı

    Ege Üniversitesi'nde başörtülü bir öğrenciyi derse almayarak 'eğitim hakkını engellediği' suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, Bornova Büyükpark'taki nikah salonunda 'Evren ve Evrim' konulu ders verdi. Pekünlü'nün cezaevine girmeden öncesi dersine çok sayıda vatandaş katıldı

  • O koca intihar etti!

    Gündem, 07 Mart 2013

    O koca intihar etti!

    Kadın kılığına girip eşini öldüren koca, cezaevinde hayatına son verdi

  • Reza Zarrab hastaneye kaldırıldı!

    Gündem, 31 Ocak 2014

    Reza Zarrab hastaneye kaldırıldı!

    Diş ağrısı nedeniyle hastanelik oldu

  • Cezaevi aracı ihaleleri başlasın!

    Yaşam, 18 Eylül 2011

    Cezaevi aracı ihaleleri başlasın!

    Bedia Ceylan Güzelce yazdı

  • Firari zanlılardan biri yakalandı

    Gündem, 26 Haziran 2012

    Firari zanlılardan biri yakalandı

    Karamürsel Cezaevi'nden önceki gece firar eden 4 tutukludan birisi yakalandı

  • Adıyaman Cezaevi'nde yangın

    Gündem, 03 Ağustos 2013

    Adıyaman Cezaevi'nde yangın

    Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çıkan yangında dumandan etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı

  • Cezaevinden  firara 2 polis yardımı!

    Gündem, 12 Mayıs 2015

    Cezaevinden firara 2 polis yardımı!

    Nuri Ergin'i oğlu Anıl Ergin'in, tedavi için götürüldüğü hastane bahçesinden yardım alarak kaçtığı ortaya çıktı.Firarın ardından Ergin'e yardım ettiği öne sürülen 2 polis memuru açığa alınırken, hastanede görevli doktor hakkında da soruşturma açıldı

  • Hayyam Garipoğlu tahliye edildi!

    Gündem, 28 Kasım 2014

    Hayyam Garipoğlu tahliye edildi!

    Münevver Karabulut'un öldürülmesi davasında "suçluyu kayırmak" suçundan kesinleşmiş 3 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklanan Cem Garipoğlu'nun amcası iş adamı Hayyam Garipoğlu, cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi

  • Denizin kredi sıkıntısı GALERİ

    H. Bunu Konuşuyor, 19 Şubat 2011

    Denizin kredi sıkıntısı GALERİ

    Kilo konusunda Sibel Can'ın izinden giden Deniz Seki yeni çıkardığı 'Sözyaşlarım' albümü öncesinde 7 kilo vermeyi başardı

  • "Beni aldattığı için öldürdüm"

    Yaşam, 25 Mart 2011

    "Beni aldattığı için öldürdüm"

    Eşini öldürüp kefenleyen koca ifade verdi.

  • Aranan Mehmet Ağar Fatih Altaylı'ya konuştu

    Gündem, 20 Nisan 2012

    Aranan Mehmet Ağar Fatih Altaylı'ya konuştu

    Fatih Altaylı yazdı...

  • Yunan cezaevleri tıka basa dolu

    Dünya, 31 Ocak 2012

    Yunan cezaevleri tıka basa dolu

    Bazı cezaevleri doluluk sebebiyle yeni tutuklu alamıyor

  • Zana'dan cezaevine ziyaret

    Gündem, 07 Kasım 2012

    Zana'dan cezaevine ziyaret

    Leyla Zana, açlık grevlerini bitirmek için cezaevinde

  • Tarsus'tan iktidara yüklendi

    Gündem, 25 Mayıs 2015

    Tarsus'tan iktidara yüklendi

    "Ceplerini düşündükleri için..."

  • "Tutuklu gazetecilerle ilgili kaygılıyız"

    Dünya, 29 Aralık 2014

    "Tutuklu gazetecilerle ilgili kaygılıyız"

    ABD: "Mısır hükümetini, tutuklu gazeteciler hakkındaki bu kararların düzeltilmesine yönelik eldeki tüm tedbirleri değerlendirmeye çağırıyoruz" dedi

  • Cezaevinden çıktı, cesedi bulundu

    Gündem, 03 Mart 2015

    Cezaevinden çıktı, cesedi bulundu

    Antalya'da 14 yıl önce bir arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle 20 yıl hapse mahkûm olan ve şartlı tahliye olarak cezaevinden çıkan Erdoğan Güler (34), Bursa’da dere yatağında ölü bulundu

  • İkizdere'deki eski cezaevi sosyal tesis oldu

    Gündem, 11 Ocak 2023

    İkizdere'deki eski cezaevi sosyal tesis oldu

    Rize'nin İkizdere ilçesinde harabeye dönen İkizdere Ceza ve Tutukevi sosyal tesis haline getirildi. Tesisin imece usulü yapıldığını ifade eden Rize Valisi Kemal Çeber, "Kaymakam arkadaşımızın koordinasyonunda Belediyemiz, hayırseverlerimiz ve herkesin bir desteği var. Misafirlerimizi İkizdere'de ağırlayabileceğimiz bir yer oldu. Hep beraber vücut buldurduğumuz bir tesis" dedi

  • Cezaevinde ölüme ilişkin AYM kararı

    Gündem, 09 Ekim 2021

    Cezaevinde ölüme ilişkin AYM kararı

    Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara'da cezaevinde uyuşturucu komasına giren hükümlü S.M.'nin (26) ölümünü önlemeye yönelik tedbir alınmadığı ve olaydan sonra etkili soruşturma yürütülmediği iddiasıyla yapılan başvuruda 'yaşam haklı ihlali' kararı verdi.