KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Muslera

Muslera, 16 Haziran 1986 tarihinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te dünyaya geldi. 2004 yılına kadar Uruguay'ın Montevideo Wanderers takımının altyapısında forma giyen genç kaleci, daha sonra aynı takımda profesyonel kariyerine başladı. 2 yıl boyunca A Takım'da görev yaptıktan sonra kiralık olarak Nacional'de forma giymeye başladı. Nacional'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Muslera, kendisine gelen transfer teklifleri arasında İtalyan ekibi Lazio'yu tercih etti. Muslera 2007 yılı yazında 3 milyon euro bedelle Lazio'ya transfer oldu.

Peruzzi'nin futbolu bırakması, takımın bir diğer kalecisi Marco Ballotta'nın da 43 yaşında olması nedeniyle birinci kaleci olması beklenen Muslera, genç yaşında devraldığı Lazio kalesine yedinci haftada oynanan Milan maçında yediği 5 golle ara vermek zorunda kaldı. Muslera ilk sezonunda sınırlı sayıda ligde ve kupada forma giyebildi.

Arjantinli kaleci Carrizo'nun arkasında yedek soyunan Muslera ilk 20 hafta boyunca yedek kulübesinde oturdu. Ancak ligin ikinci yarısı belki de Muslera'nın kariyerindeki dönüm noktalarından biri oldu.

Yılın ikinci yarısıyla birlikte teknik direktör Delio Rossi'yle de sorunlar yaşayan Arjantinli Carrizo, yerini Muslera'ya kaptırdı. Uruguaylı file bekçisi ilk maçlardaki tutukluğuna karşın yavaş yavaş ısındığı eldivenleri bir daha çıkarmadı ve ligin son 3 haftası hariç İtalya Kupası'nda da tüm maçlarda forma giydi. Özellikle o sezon takımının İtalya Kupası'nda final oynamasında büyük pay sahibi olan Muslera, Sampdoria'yla oynadıkları final maçında da Cassano ve Campagnaro'nun vuruşlarında gole izin vermeyerek takımını İtalya Kupası zaferine taşıdı.

Bu üstün başarısından sonra Lazio kalesini kapan Muslera, bir sonraki sezon ligde 36 maçta forma giydi. Bu maçların 7'sinde gole izin vermeyen genç file bekçisi Inter'le oynadıkları ve 2-1 kazandıkları İtalya Süper Kupası maçında "En İyi Oyuncu" ödülüne layık görüldü. Kulübündeki üstün başarısı nedeniyle milli takıma da seçilen Muslera, yavaş yavaş kaleyi devraldığı Uruguay Milli Takımı'yla Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde yıldızını parlattı.

Grup maçlarında hiç gol yemeyen genç Uruguaylı, Güney Kore ile oynanan ikinci tur maçının ardından yarı finaldeki Gana eşleşmesinde tüm dünyanın dikkatini üzerine çekti. 120. dakikada turnuvanın yıldızlarından Asamoah Gyan'ın kaçırdığı penaltı ile seri penaltı atışlarına geçilirken, bu atışlardan üçünü kurtaran Muslera, penaltılar esnasında köşe seçip atlamak yerine topu izleyerek hamle yapmasıyla tüm dünyada büyük yankı uyandırdı.

Fernando Muslera bu yaz oynanan Copa America'da (Güney Amerika Futbol Turnuvası) gösterdiği müthiş performans ile ülkesi Uruguay'ı finale taşıyan isimlerin başında geldi. Uruguay Milli Takımı Peru'yu Suarez'in golleriyle 2-0 yenerek finale yükselirken Muslera özellikle Arjantin'le oynadıkları çeyrek final maçındaki müthiş performansı ve penaltılarda Tevez'in vuruşunu kurtarması ile yine tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

Lazio formasını 36 maçta giyen Fernando Muslera, kalesinde 39 gol gördü, 13 maçta ise hiç gol yemedi. Muslera genç yaşına rağmen kariyerine bir İtalya Kupası, bir İtalya Süper Kupası ve bir de Dünya Kupası 4.'lüğü sığdırdı.

Muslera, Galatasaray forması ile ilk maçına Olympiakos karşısında çıkmış, fakat 1. dakikada gelen gole engel olamayınca takımı, hazırlık maçından 1-0 mağlup ayrılmıştır. 8 deplasman maçında kalesinde tek gol bile görmeyen Muslera, Galatasaray'ın başarısındaki en büyük mimarlardan biri olmuştur. Muslera, Galatasaray'daki ilk penaltı kurtarışını ise Süper Lig'in 2011-12 sezonunun 10. haftasında oynanan Mersin İdman Yurdu maçının 45. dakikasında yapmış ve takımının puan almasını sağlamıştır, ayrıca Muslera Galatasaray forması ile ilk derbi maçına 20 Kasım 2011'de Beşiktaş karşısında çıkmış ve çok fazla kurtarış yaparak taraftarlar tarafından maçın adamı seçilmiştir.
8 Nisan 2012 tarihinde Manisaspor - Galatasaray karşılaşmasının 82. dakikasında kariyerindeki ilk golünü atmıştır (Penaltı). Ayrıca Muslera, attığı penaltı golü ile Galatasaray tarihinde Zoran Simoviç'ten sonra gol atan ilk kaleci olmuştur. Ayrıca Muslera aynı maçta Faryd Mondragon ve Claudio Taffarel 'in elinde bulunan normal ligde 15 maç gol yememe rekorunu 19 maça çıkararak rekorun tek sahibi olmuştur.

Muslera 2011-12 sezonun son maçında Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de başlamış ve maçın sonunda Gazeteciler tarafından yapılan oylamada maçın en iyi oyuncusu seçilmiştir. Muslera böylelikle ilk sezonunda da Şampiyonluk yaşamıştır.

Muslera, 2012-13 sezonunda  ilk resmi maçına Fenerbahçe karşısında Süper kupa maçında çıkmış ve Galatasaray bu maçı 3-2 kazanarak Süper kupa'nın sahibi olmuştur.  Galatasaray'ın Old Trafford'da Manchester United ile oynadığı maçtada ilk 11 başlayan Muslera, birçok pozisyonda Manchester'a geçit vermemiş hatta Maçın 2.yarısında Nani'nin kullandığı Penaltı'yı kurtararak İngiliz basınında bomba etkisi yaratmıştır.Galatasaray'ın 2012-13 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final oynamasıyla, Muslera Víctor Valdes'i de geçerek çeyrek finalin en pahalı 4. kalecisi olmuştur. 2012-13 sezonunun kalan bölümünde de başarılı bir performans gösteren Muslera, sezonun 32.haftasında Galatasaray formasıyla tekrar şampiyonluğa ulaşmıştır.

Fernando Muslera, 2013-14 sezonu başında Galatasaray ile hazırlık kampına katılmış ve takımıyla birlikte Emirates Kupası'na katılmıştır. Finalde  çok etkili bir performans gösteren Muslera, Theo Walcott'ın orta-şut karışımı golünü kalesinde görse de maçın devamında rakip takımın golcülerine kalesini kapatmış Galatasaray ise rakibini Didier Drogba'nın golleriyle 2-1 kazanarak Emirates Kupası'nı müzesine götürmüştür. Muslera, UEFA Şampiyonlar Ligi grubunun ilk karşılaşması olan Real Madrid müsabakasında  maça ilk 11 başlamış ve Real Madrid önünde 6 kurtarışa imza atmasına karşın kalesinde 6 gol görerek en farklı yenilgisini yaşamıştır.

Süper Lig'in 10. haftasında ise Konyaspor ile oynanan karşılaşmada forma giyemeyen Muslera, bu maçta bir pozisyonda Theofanis Gekas ile çarpışmış ve ayak parmağından sakatlansa da 90 dakika sahada kalmıştır. 2 Haziran 2014 tarihinde sözleşmesi 5 yıl olmak üzere 2019 yılına kadar uzatılmıştır.

27 Temmuz 2014'te yapılan açıklamaya göre Galatasaray'da oynadığı 3 sezon boyunca 25 numaralı formayı terleten kaleci Fernando Muslera'nın 2014-15 sezonu başından itibaren 1 numaralı formayı giyeceği açıklanmıştır. O sezon ilk resmi maçına 25 Temmuz 2014'de 2014 Türkiye Süper Kupası maçında çıkan Muslera, maçın normal süresinde Bekir İrtegün, Moussa Sow ve Emmanuel Emenike gibi isimlerin 8 şutunu kurtararak maçın penaltılara gitmesinde önemli pay sahibi olmuştur. Penaltılarda da Caner Erkin ve Mehmet Topuz'un penaltı vuruşlarını kurtarsa da takım arkadaşları Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş ve Felipe Melo penaltı vuruşlarında gol atamayınca takımı penaltılarla turnuvaya veda etmiştir. Maçın ardından maçın adamı Fernando Muslera seçilmiştir ve Maçın Adamı ödülünü almıştır.

Fernando Muslera Haberleri

  • 8'inci yılı Dubai'de kutladılar

    Dünyadan, 02 Ocak 2024

    8'inci yılı Dubai'de kutladılar

    Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, eşi Patricia Callero ile evliliklerinin 8. yılını Dubai'de kutladı

  • Kimler, kimleri dolandırdı?

    Magazin, 03 Aralık 2023

    Kimler, kimleri dolandırdı?

    Seçil Erzan olayı, günlerdir gündemin ilk sıralarında yer alıyor. İlk kez Habertürk tarafından gündeme getirilen 'Fatih Terim Fonu' adı altındaki dolandırıcılık olayı akıllara Türkiye'de gerçekleştirilen en büyük dolandırıcılık faaliyetlerini getirdi? Kimler, kimleri dolandırdı? Dolandırıcılıktan suçlu bulunanların akıbeti ne oldu?

  • Muslera'nın yazışması da ortaya çıktı!

    Gündem, 23 Kasım 2023

    Muslera'nın yazışması da ortaya çıktı!

    Habertürk’ün 8 ay önce ortaya çıkarttığı milyon dolarlık dolandırıcılık olayının soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Denizbank Levent Şubesi Müdürü Seçil Erzan’ın incelenen cep telefonunda Galatasaray’ın Uruguaylı milli futbolcusu Fernando Muslera’nın Mert ile yaptığı whatsapp yazışmasının ekranı görüntüsü bulundu. Seçil Erzan’a 500 bin dolar kaptırdığı iddia edilen Muslera’nın Mert adındaki kişiye “Neredeyse 4 aydır paramı alıyor” diyor. Bu ekran görüntüsü de soruşturma dosyasına girdi

    Şeren'e Muslera forması

    Futbol, 04 Ocak 2014

    Şeren'e Muslera forması

    Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan, sarı-kırmızılıların efsane milli kalecisi Turgay Şeren'i evinde ziyaret etti

    Muslera'da geri sayım!

    Futbol, 16 Temmuz 2011

    Muslera'da geri sayım!

    Cimbom, Uruguaylı kaleci Fernando Muslera’ya kavuşmak için gün sayıyor.

  • Canımızı vermeye hazırız!

    Futbol, 20 Ocak 2012

    Canımızı vermeye hazırız!

    Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera: "Takımdaki herkes her maçı kazanmak için canını vermeye hazır" dedi.

  • Galatasaray'da flaş gelişme

    Futbol, 11 Eylül 2015

    Galatasaray'da flaş gelişme

    Hamza Hamzaoğlu'nun Muslera'nın yorgunluğu sonrası Beşiktaş'tan transfer edilen Cenk Gönen'i ilk 11'e hazırladığı vurgulandı

  • "Muslera bilerek oynamadı"

    Futbol, 09 Aralık 2014

    "Muslera bilerek oynamadı"

    Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Arsenal karşısında Muslera'yı tribüne gönderdi

    Onu da yakaladı!

    Futbol, 13 Kasım 2015

    Onu da yakaladı!

    Ekvador ile Uruguay arasında oynanan 2018 Dünya Kupası Güney Amerika eleme maçında ilginç bir olay yaşandı. Havadan çekim yapan bir İHA sahaya düşerken, Muslera havada yakalamayı başardı

    Üçüncü kez baba oluyor

    Magazin, 02 Ocak 2022

    Üçüncü kez baba oluyor

    Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera ve eşi Patricia Callegro'dan müjdeli haber geldi. Çift, sosyal medyadan üçüncü kez bebek heyecanı yaşadıklarını duyurdu

  • Muslera 220 gün sonra sahada

    Futbol, 20 Ocak 2021

    Muslera 220 gün sonra sahada

    Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, sakatlığının ardından 220 gün sonra Denizlispor maçıyla formasına kavuştu.

  • Galatasaray'da Muslera sevinci!

    Futbol, 14 Ocak 2021

    Galatasaray'da Muslera sevinci!

    Galatasaray'da Fernando Muslera antrenmanda takımla birlikte çalışmalara katıldı

  • 'Bu nimet için şükürler olsun'

    Dünyadan, 18 Haziran 2020

    'Bu nimet için şükürler olsun'

    Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'nın eşi Patricia Callero, oğlu Tizana ile fotoğraflarını sosyal medya hesabından yayınladı. Takipçileri Callero'nun paylaşımlarını "Çok güzelsiniz" şeklinde övgü yağmuruna tuttu

    Doğum gününde bıçak altında

    Futbol, 16 Haziran 2020

    Doğum gününde bıçak altında

    Fernando Muslera'nın 34'üncü doğum günü, kaderin garip bir cilvesiyle kariyerinin en büyük sakatlığı için ameliyat masasına yattığı gün oldu. Mesleğini 9 sezondur Türkiye'de sürdüren Muslera'nın kariyerini, Mehmet Çalışkan Habertürk 'Günün Portresi'nde derledi

    Skoda'dan Muslera'ya mesaj

    Futbol, 16 Haziran 2020

    Skoda'dan Muslera'ya mesaj

    Çaykur Rizespor'un Çek forveti Milan Skoda Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray ile oynanan maçta girdiği ikili mücadele sonucu bacağı kırılan Fernando Muslera için "geçmiş olsun" mesajı paylaştı

  • 10 yıl sonra büyük arayış!

    Futbol, 15 Haziran 2020

    10 yıl sonra büyük arayış!

    Galatasaray, Çaykur Rizespor deplasmanından hem Muslera'yı hem de 3 puanı kaybetti. Şampiyonluk yarışında ağır yara alan sarı-kırmızılılar, gelecek sezonun ilk yarısında da oynaması zor gözüken Uruguaylı kalecinin yerine 10 yıl sonra yeni bir as kaleci bakmaya başlayacak

  • Muslera için geçmiş olsun mesajları

    Futbol, 14 Haziran 2020

    Muslera için geçmiş olsun mesajları

    Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'la karşılaştığı maçta sakatlanan Muslera için geçmiş olsun mesajı yağdı...

  • Muslera ikna etti

    Futbol, 18 Mayıs 2020

    Muslera ikna etti

    Galatasaray'da yönetim ve futbolcular arasında yapılan maaş pazarlığında Uruguaylı kaleci Fernando Muslera'nın büyük faydası oldu. Başarılı kaleci, süreç boyunca oyuncuları ikna ederek yönetimi sevindirdi

    "Fatih hoca bizi rahatlattı"

    Futbol, 16 Nisan 2020

    "Fatih hoca bizi rahatlattı"

    Galatasaray’ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, “Fatih Terim’in yeri bende çok farklı. Onu baba gibi görüyorum” dedi. Muslera, virüs hakkında Terim’in oyuncularla görüntülü konuşarak, Türkiye’nin sağlık olanaklarından bahsetmesinin ve güvende olduklarını söylemesinin takımda bir rahatlama sağladığını da açıkladı