KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Polis Akademisi

Polis Akademisi (PA), 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunun 18. Maddesi gereğince orta ve üst kademe yöneticilerini yetiştirmek üzere, Polis Enstitüsü adı altında bir yıllık meslek içi Yüksek Okul olarak 06 Kasım 1937 yılında kurulmuştur.

Polis Enstitüsü'ndeki Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Kararlarıyla 1940 yılında iki yıllık, 1962 yılında üç yıllık yüksek okullar içerisine alınmış olup 1980 yılından itibaren öğretim süresi 4 yıla çıkarılmıştır.

Anayasamızın 132. Maddesi ve Yükseköğretim Kanununun 2. Maddesi gereğince, ayrı bir kanuni yapıya kavuşturulmuş ve 06 Aralık 1984 tarihinde 3087 Sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Polis Akademisi adını alıp 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim-öğretim veren bir Yükseköğretim kurumu haline getirilmiştir.

Emniyet Teşkilatı'nın ihtiyaç duyduğu diğer branşlardaki personel ihtiyacını karşılamak amacıyla, 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu kapsamında 1989 yılında değişiklik yapılarak 1991 yılından itibaren Fakülte Yüksek Okullar (FYO) adı altında öğrenci alınmaya başlanmış ve bu hizmetlerin yürütülmesi için Polis Akademisi görevlendirilmiştir.

Polis Akademisi; 25 Nisan 2001 tarih ve 4652 sayılı kanunla, Polis Üniversitesi anlayışıyla yeniden yapılandırılmıştır.

Bünyesinde eğitim hizmeti veren Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü, 27 Polis Meslek Yüksek Okulu ve Fakülte ve Yüksek Okullar bölümü ile üniversite statüsüne kavuşturulmuştur.

2002 Yılında kuruluşu tamamlanan Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde 9 ana bilim dalında (Adli Bilimler, Ceza Adaleti, Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi, İstihbarat Araştırmaları Programı, Suç Araştırmaları, Ulaşım Güvenliği ve Yönetimi, Uluslararası Güvenlik, Uluslararası Güvenlik (İngilizce) Programı, Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Programı) yüksek lisans eğitimi verilmesi 18.03.2002 tarihli Yüksek Öğretim Kurulu Yürütme Kurulunca onanmış ve Anabilim Dalları kurulmuştur.

Pa Haberleri

  • Polislik başvuru sonuçları açıklandı!

    Gündem, 10 Ağustos 2022

    Polislik başvuru sonuçları açıklandı!

    2022 polislik başvuru sonuçları açıklandı. Polis adayları sonuçlara göre fiziki yeterlilik ve sözlü mülakata girme hakkını kazanıp kazanmadıklarını da öğrenmiş olacaklar. Polis adayları sınav sonuçlarını Polis Akademisi'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler. İşte 2022 PMYO başvuru sonuçları sorgulama ekranı...

  • 24. Dönem POMEM sınav sonuçları açıklandı!

    Gündem, 13 Eylül 2019

    24. Dönem POMEM sınav sonuçları açıklandı!

    24. Dönem POMEM sınav sonuçları açıklandı. POMEM sınav sonuçları Polis Akademisi'nin resmi sitesinden adaylara duyuruldu. Lisans ve Önlisans olmak üzere iki bölümden oluşan 24. Dönem POMEM sınav sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz...

  • POMEM fiziki yeterlilik sınavı nasıl olacak?

    Sosyal Güvenlik, 14 Mayıs 2019

    POMEM fiziki yeterlilik sınavı nasıl olacak?

    24. dönem POMEM fiziki yeterlilik sınavına, başvuruları kabul edilen adaylar girecek. Polis Akademisi (PA) 24. dönem POMEM fiziki yeterlilik sınav talimatını yayımladı. İşte 3 bin kadın polis alımının yapılacağı 24. dönem POMEM fiziki yeterlilik sınavına dair detaylar

    Dikkat! Bekçi alımı başvuruları başladı

    Sosyal Güvenlik, 20 Mart 2019

    Dikkat! Bekçi alımı başvuruları başladı

    2019 Bekçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Bekçilik başvuru şartları neler? soruları adaylar tarafından merakla araştırılıyor. 2019 yılı Bekçilik başvurusu tarihi Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi resmi sitesinde yapılan duyuru ile açıklandı. İçişleri Bakanı Soylu 2019 yılında 8.000 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacağını açıklamıştı. İşte, Bekçi alımına dair ayrıntılar...

    Binlerce adayın beklediği sonuçlar açıklandı

    Gündem, 13 Mart 2019

    Binlerce adayın beklediği sonuçlar açıklandı

    23. Dönem POMEM sözlü mülakat sonuçları, akşam saatlerinde Polis Akademisi'nin (PA) resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldı. İlk olarak yazılı sınava giren polis adayları mülakat sonuçlarına göre Polis Akademisi'ne girmeye hak kazanacak. İşte, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 23. Dönem POMEM sözlü mülakat sonuçları sorgulama sayfası

  • POMEM 23. Dönem sınav duyurusu yayımlandı!

    Gündem, 29 Eylül 2018

    POMEM 23. Dönem sınav duyurusu yayımlandı!

    23. Dönem POMEM sınav duyurusu, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklandı. POMEM başvuruları için adaylar, 01 Ekim (dahil)-14 Ekim (dahil) 2018 tarihleri arasında saat 18.00’e kadar pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir. Peki POMEM başvuru şartları neler?

  • 21. Dönem POMEM mülakat sınavı tarihi belli oldu

    Gündem, 24 Ocak 2018

    21. Dönem POMEM mülakat sınavı tarihi belli oldu

    Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilecek olan 21. Dönem POMEM mülakat sınavının tarihi belli oldu. Adaylar, POMEM mülakat sınavlarının tarihini sorguluyor. Peki, 21. Dönem POMEM mülakat sınavı ne zaman? İşte açıklanan POMEM mülakat sınavları tarihi..

  • 21. dönem POMEM sözlü mülakat ne zaman?

    Gündem, 19 Aralık 2017

    21. dönem POMEM sözlü mülakat ne zaman?

    21. dönem olarak POMEM'e başvuran ve fiziki yeterlilik sınavından başarılı olan adaylar, sözlü mülakat sınavına katılacak. Peki, 21. dönem POMEM sözlü mülakat ne zaman?

    Papa'nın yeğenine silahlı gasp

    Dünya, 19 Haziran 2015

    Papa'nın yeğenine silahlı gasp

    Papa Franciscus'un yeğeni Juan İgnacio Bergoglio ve kız arkadaşının Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te silahlı gasp girişimine uğradığı bildirildi

    Tekerlekli araçlar için yeni düzenleme

    Otomobil, 03 Eylül 2014

    Tekerlekli araçlar için yeni düzenleme

    Bakanlık açıkladı

  • 14 milyar dolar cebimizde kalacak!

    Enerji, 16 Nisan 2014

    14 milyar dolar cebimizde kalacak!

    Enerji yönetimi düğmeye bastı...