KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Vladimir Putin

Vladimir Vladimiroviç Putin, 7 Ekim 1952 tarihinde Sovyetler Birliği'nin Sankt Peterburg (Leningrad) şehrinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümünde tamamlayarak 1975'te yüksek lisansını da ekonomi alanında yaptı.

Bir süre Almanya'da KGB dahilinde görev yapan Vladimir Putin, 1990 yılında Leningard Şehir Konseyi'nde danışmanlık yaptı ve 1991-1992 yılları arasında Belediye başkan yardımcılığı ve Belediye Konseyi Dış İlişkiler Komitesi başkanlığı yaptı.

1996'da Kremlin Sarayı Mülkiyet İdaresi Başkan Yardımcılığı'na atanan Putin, 1 yıl boyunca bu görevde bulundu ve ardından Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanlığı ve Devlet Başkanlığı Denetim İdaresi Bakşanı olarak görev aldı.

16 Ağustos 1999'da Rusya Başbakanı olarak göreve geldi ve 31 Aralık 1999'da Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in istifa etmesiyle geçici olarak seçimlere kadar Devlet Başkanı oldu.

Seçimlerde ise %50'nin üzerinde oy alan Putin, ilk turda devlet başkanı seçildi. 7 Mayıs 2008'de görev süresi dolarak başkanlık koltuğunu Dmitri Medvedev'e bırakarak yeniden Rusya Başbakanı oldu.

4 Mart 2012'de yapılan Devlet Başkanlığı seçimlerinde 3. kez aldığı %63.6 oyla Rusya Federasyonu Devlet Başkanı olmuştur.

Günümüzde de halen Rusya Devlet Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Putin Haberleri

  • Rusya'da seçim: Kesin olmayan ilk sonuçlar açıklandı

    Dünya, 18 Mart 2024

    Rusya'da seçim: Kesin olmayan ilk sonuçlar açıklandı

    Rusya'da üç gün süren devlet başkanlığı seçiminde kesin olmayan ilk sonuçlar açıklandı. Rusya Merkez Seçim Komisyonu, mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin'in oyların yüzde 87,29'unu alarak zafere ulaştığını bildirdi

  • Rus lider Putin devlet başkanı seçiminde oy kullandı

    Dünya, 16 Mart 2024

    Rus lider Putin devlet başkanı seçiminde oy kullandı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki devlet başkanı seçiminde oy kullandı.

  • AB Konseyi Başkanı'ndan Putin'e gönderme

    Dünya, 15 Mart 2024

    AB Konseyi Başkanı'ndan Putin'e gönderme

    Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, seçim sonuçlanmamasına rağmen "büyük zaferinden dolayı" tebrik etti

    Putin'den kanser aşısı açıklaması

    Sağlık, 15 Şubat 2024

    Putin'den kanser aşısı açıklaması

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde kanser tedavisi araştırmalarının sürdüğünü belirterek, "Kanser aşısı olarak bilinen, kansere yönelik aşılar ve bağışıklık sistemini düzenleyici yeni nesil ilaçlar üretmeye yaklaştık. Umarım çok yakında bireysel tedavi yöntemleri olarak etkili bir şekilde kullanılırlar" dedi

    Putin'in ziyaretine ilişkin Kremlin'den açıklama

    Dünya, 14 Şubat 2024

    Putin'in ziyaretine ilişkin Kremlin'den açıklama

    Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 15-17 Mart'ta yapılması planlanan Rusya başkanlık seçimlerinden önce Türkiye'yi ziyaret edebileceği ifade edildi.

  • Putin mikrofonu aldı, gençlerle marş söyledi

    Dünya, 02 Şubat 2024

    Putin mikrofonu aldı, gençlerle marş söyledi

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin yanlısı gençlik hareketi ile bir araya geldi. Putin çıktığı sahnede gençlerle birlikte Rusya Devlet Marşı'nı da söyledi.

  • Putin: Düşmanımız Ukrayna değil

    Dünya, 01 Ocak 2024

    Putin: Düşmanımız Ukrayna değil

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni yılın ilk gününde Vishnevsky Merkez Askeri Hastanesi'ni ziyaret etti. "Ukrayna'nın düşman olmadığı" mesajını veren Putin, "Biz de çatışmayı bitirmek istiyoruz, ancak yalnızca kendi şartlarımız doğrultusunda. Ukrayna bizim düşmanımız değil; Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak isteyenler düşmanımız" dedi.

  • Putin Putin'e karşı

    Dünya, 15 Aralık 2023

    Putin Putin'e karşı

    Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesindeki televizyon ve radyolarda ortak yayımlanan "Doğrudan Hat" ve yıllık basın toplantısı şeklindeki birleşik programda halkın ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Putin programda yapay zekayla oluşturulan 'Putin'in sorusuna da yanıt verdi.

    Putin adaylığını resmen bildirdi

    Dünya, 11 Aralık 2023

    Putin adaylığını resmen bildirdi

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2024'te düzenlenecek devlet başkanı seçiminde aday olacağına dair Merkez Seçim Komisyonuna bildiri gönderdi.

    Putin'den Gazze çıkışı

    Dünya, 30 Ekim 2023

    Putin'den Gazze çıkışı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin'de sivillerin ayrım gözetilmeden öldürüldüğünü belirterek, "Yüz binlerce masum insanın ayrım gözetmeksizin öldürüldüğü Gazze Şeridi'nde yaşanan korkunç olayların hiçbir haklı gerekçesi olamaz" dedi

  • Putin ve Guterres'le kritik görüşme

    Gündem, 10 Ekim 2023

    Putin ve Guterres'le kritik görüşme

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

  • Putin, Çin'i ziyaret edecek

    Dünya, 06 Ekim 2023

    Putin, Çin'i ziyaret edecek

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Çin işbirliğinin "küresel istikrarın önemli faktörü" olduğunu belirterek, Moskova'nın Batı'nın "cepheleştirici" siyasetine karşı Pekin ile güvenlik ve ekonomi alanında işbirliğini artıracağını bildirdi

  • Putin: Kredi yükümlülükleri haraca benziyor

    Dünya, 29 Eylül 2023

    Putin: Kredi yükümlülükleri haraca benziyor

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası mali sistemde değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek, “Çünkü gelişmekte olan ülkelerin kredi yükümlülükleri haraca benziyor.” dedi.

    Putin ve Hafter görüştü

    Dünya, 28 Eylül 2023

    Putin ve Hafter görüştü

    Rusya Devlet Başkanı Putin, Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter ile bir görüşme gerçekleştirdi.

    Putin, Paşinyan ile Karabağ’ı görüştü

    Dünya, 20 Eylül 2023

    Putin, Paşinyan ile Karabağ’ı görüştü

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Karabağ konusunda görüşme yaptı.

  • Putin, Prigojin'in cenazesine katılacak mı?

    Dünya, 25 Ağustos 2023

    Putin, Prigojin'in cenazesine katılacak mı?

    Kremlin'den Wagner lideri Prigojin'in ölümü ve Putin'in cenazeye katılıp katılmayacağına dair sorulara yanıt geldi. 

  • Putin'den Prigojin'in ailesine taziye

    Dünya, 24 Ağustos 2023

    Putin'den Prigojin'in ailesine taziye

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tver’de düşen özel jette hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, olaya ilişkin başlatılan soruşturma için “Sonuna kadar gidilecek” dedi

  • Putin ve Sisi arasında kritik görüşme

    Dünya, 26 Temmuz 2023

    Putin ve Sisi arasında kritik görüşme

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile görüşmeler yaptı.

    BM’de tablo pazarlığı

    Yaşam, 04 Ekim 2015

    BM’de tablo pazarlığı

    BM Genel Kurulu gergin geçti. Savaş ve göç kasveti ağır bastı. Obama ve Putin konuşmaları ve bakışmalarıyla düello ettiler. Soğuk savaş günlerindeki gibi. Ve o karanlıkta bir ışık parladı. Fransa ile Hollanda kapalı kapılar arkasında, Rembrandt’ın 2 tablosunu, Rothschild ailesinden 160 milyon Euro’ya ortaklaşa satın almak üzere anlaştı