KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Reza Zarrab

1984’de Bakü’de dünyaya gelen Rıza Sarraf (Reza Zarrab), 24 yaşında Royal Denizcilik ile Türkiye piyasasına girmiştir. 10 farklı sektörde faaliyet gösteren Royal Holding'in sahibi olan Zarrab, varlıklı bir ailenin çocuğudur. Zarrab, iş hayatına 14 yaşlarında başlamıştır.

Armatörlük, kuyumculuk, finans ve para piyasaları, petrol ticareti gibi işlerle uğraşan işadamı, yatırımlarını altın üzerinden yapıyordu.

Ocak 2008'de “Royal Denizcilik ve Endüstriyel Makine Sanayi Ticaret A.Ş.” ismiyle kurulan şirketi, Ekim 2011’de altın piyasasına girerek ismine bir ek almış ve “Royal Denizcilik Endüstriyel Makine ve Kıymetli Madenler Sanayi Ticaret A.Ş.” olarak değiştirilmiştir.

Daha sonra çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren farklı şirketleri ROYAL HOLDİNG adı altında toplayan Zarrab,2012 yılında altın ve kıymetli madenler ithalat ve ihracatı ile Türkiye’nin 2012 altın ihracatının yüzde 46’sını yapıyordu.

Özel hayatıyla ön plana çıkmayan Zarrab, 2000 yılında Azeri şarkıcı Günel ile Bakü'de başlayan bir aşk yaşamıştır. Müzikle de ilgilenen Reza Zarrab, "Ölümsüz Aşklar" ve İbrahim Tatlıses'in yorumladığı "Neden" şarkılarını bestelemiştir.

Ebru Gündeş'le "Sadece Sevdim" isimli besteyi paylaşan Reza Zarrab, aynı zamanda hayranı olduğu Gündeş'le 2010 yılında dünya evine girmiştir.

Reza Zarrab-Ebru Gündeş çiftinin 2011 doğumlu Alara isminde bir kız çocukları bulunmaktadır.

Reza Zarrab, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında 17 Aralık 2013 tarihinde çok sayıda şüpheli ile beraber gözaltına alındı. Zarrab, 28 Şubat 2014 tarihinde serbest bırakılmıştır.

22 Mart 2016'da ailesiyle birlikte tatil amaçlı ABD'ye giden İran asıllı işadamı Reza Zarrab, ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlediği suçlamasıyla Miami Havalimanında gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

 

Rıza Sarraf Haberleri