Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakkari şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan sözleşmeli er Olcay Çelik (22), memleketi Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Çelik'in naaşı, Çankırı Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ahmet Yesevi Camisi'ne getirildi.

        Burada düzenlenen törende şehidin babası Muammer ve annesi Hacer ile kardeşi Serhat Çelik tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı. Yapraklı ilçesine bağlı Yüklü köyüne götürülen Olcay Çelik'in naaşı, buradaki şehitlikte toprağa verildi.

        REKLAM

        GÖKHAN TOPAL DA ÇANKIRI'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Yüksekova'da askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının PKK'lı teröristlerce patlatılması sonucu şehit olan 4 askerden Piyade Uzman Çavuş Gökhan Topal, memleketi Çankırı'nın Orta İlçesi’nde gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Topal'ın cenazesi, Orta İlçesi Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin düzenleneceği Özlü köyüne getirildi. Konvoy halinde getirilen cenazeyi, köy girişinde yüzlerce kişi Türk bayrakları ile karşıladı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra helallik alınması için baba ocağına götürüldü. Cenazenin getirilişi sırada evin önünde toplanan çok sayıda kişiden bazılarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Bu sırada acılı anne Fatma, baba Akif ile şehidin kız kardeşi Hilal, erkek kardeşleri Hüseyin, Özkan ve Tuncay Topal, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Fatma Topal, uzun süre şehit oğlunun naaşını sevip, okşayarak ağıtlar yaktı.

        YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİ KATILDI

        Cenaze daha sonra törenin düzenleneceği köy meydanına getirildi. Burada şehidin annesi Fatma Topal ve babası Akif Topal, naaşı bir kez daha okşadı. Acılı Topal çiftinin bu sırada metanetlerini korudukları görüldü. İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Çankırı Valisi Hamdi Bilgi Aktaş, AK Parti Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz ile siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

        Ankara’nın Çubuk İlçe Müftüsü Muharrem Genç tarafından ikindi namazı sonrası köy meydanında kılınan cenaze namazı sonrası şehit Gökhan Topal, köy mezarlığında gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

        Bu arada şehit Topal'ın köyün ilk şehidinin olduğu öğrenildi.

        ÖMER DOĞAN KARAMAN'DA DEFNEDİLDİ

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan'ın cenazesi, memleketi Karaman'da defnedildi.

        Karaman Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, Kazımkarabekir Mahallesi'ndeki annesinin evine getirilip helallik alındı. Şehidin cenazesi, daha sonra cenaze namazının kılınacağı Aktekke 15 temmuz Demokrasi Meydanı'na götürüldü.

        Buradaki cenaze törenine katılan şehidin annesi Ayşe Doğan, eşi Fadime Doğan (40), çocukları Hatice Kübra (17) ve Ayşe Nisa (12) ile kardeşi Murat Doğan'ın güçlükle ayakta durduğu görüldü. Şehidin yeğeni Eray Ertanrıverdi (12) ve küçük kızı Ayşe Nisa Doğan, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döküp, şehidin fotoğrafını öptüler. Bu sırada fenalaşan şehidin büyük kızı Hatice Kübra'ya sağlık ekipleri müdahale edildi.Cenaze törenine katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.Şehit Doğan'ın cenazesi, Karaman İl Müfütüsü Muhammet Lutfi Ketenci'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından kent mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi.Törene, şehidin ailesi ve yakınları, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Kalkınma Bakan Yardımcı Yusuf Coşkun, Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Eğirdir Dağ Komondo Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        KILINÇ'IN CENAZESİ AFYONKARAHİSAR'DA TOPRAĞA VERİLDİ

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi esnasında infilak etmesi sonucu şehit düşen sözleşmeli piyade er Abdil Kılınç'ın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde defnedildi.

        Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına havayolu ile getirilen şehit Kılınç'ın cenazesi, karayolu ile Bolvadin ilçesindeki Çarşı Camisi'ne getirildi.

        Şehidin kardeşleri Osman ile İstanbul'da askerlik görevini yaparken bir süre önce izinli olarak memleketine gelen Ali Kılınç, asker kıyafetleriyle törene katıldı.

        Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, ilçeye bağlı Karayokuş köyündeki babaevine götürülerek helallik alındı.

        REKLAM

        Burada fenalık geçiren şehidin dedesi Abdil Kılınç'a, sağlık ekipleri müdahale etti. Oksijen maskesi takılan şehidin dedesi, tabuta sarılarak ağladı.

        Şehidin babası, annesi ve kardeşleri de tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sarıldığı tabutu bırakmak istemeyen şehidin kız kardeşi Rasime Çelik, "Ne olur onu götürmeyin" diyerek ağladı.

        Şehit Kılınç'ın cenazesi, daha sonra köy mezarlığında, gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ