Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Halkbank'tan flaş Hakan Atilla açıklaması! - İş-Yaşam Haberleri

        Halkbank tarafından Hakan Atilla hakkında çıkan kararla ilgili KAP'a gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

        Bankamız Genel Müdür Yardımcısı Sn. Mehmet Hakan Atillahakkında, ABD'de görülmekte olan davanın ilk yargılama safhasında, kendisineatfedilen suçların bir kısmı için Mahkeme Jürisi tarafından suçlu olduğuyönünde karar verilmiştir. Bundan sonraki süreçte, verilen karar hakkındatemyiz dahil tüm yasal yollara müracaat edilmesi imkan dahilinde olup dava ileilgili hukuki süreç henüz sonuçlanmamıştır.

        Bahse konu davada Bankamız taraf olmadığı gibi Mahkemetarafından Bankamız hakkında alınmış herhangi idari veya mali bir kararbulunmamaktadır.

        Genel Müdür Yardımcımız hakkındaki Mahkeme Jürisikararına dayanılarak, henüz hukuki süreci tamamlanmayan davayla ilgili olarakBankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte açıklama veya haberyapılmasının Bankacılık Kanununun "İtibarın Korunması" başlıklı maddehükümlerine aykırılık teşkil edeceğini hatırlatmak isteriz.

        REKLAM

        Bankamız, tüm iş ve işlemlerinde ulusal veuluslararası düzenlemelere her zaman hassas bir şekilde uymakta olup uyumpolitikasını uluslararası standartlarda daha da geliştirmek için yoğun bir çabaharcamaktadır.

        Bankamız tarafından, bankacılık hizmetleri sunulurkenmevcut düzenlemeler ve diğer tüm bankalarca bilinen ve izlenen dış ticaretuygulamaları dışında herhangi bir mekanizma, yöntem veya sistemkullanılmamaktadır. Yapılan dış ticaret işlemleri ve para transferleri açık,şeffaf ve ilgili otoritelerce izlenebilir durumdadır. Bankamız, işlemlerindekişeffaflık ve uluslararası düzenlemelere uyum politikasını bundan sonra dakararlı bir şekilde devam ettirecektir.

        Ülkemiz ekonomisine 80 yıldır hizmet sunan Bankamızın,faaliyetlerini geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de tüm ulusal veuluslararası düzenlemelere uygun, güçlü, güvenilir ve kesintisiz bir şekildesürdüreceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ