Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hasan Celal Güzel için TBMM'de tören düzenleniyor

        Dün yaşamını yitiren eski Bakan Hasan Celal Güzel için TBMM'de tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Meclis Başkanı Kahraman ile çok sayıda siyasi katıldı. Burada düzenlenen törenin ardından Güzel'in naaşı Hacı Bayram Veli Camisi'ne getirildi. Güzel'in cenazesi öğle ezanının ardından kılınan cenaze namazı sonrası defnedilmek üzere Gölbaşı Mezarlığı'na götürüldü. Cenazede kısa bir konuşma yapan Erdoğan, "Milli, yerli ve vatansever bir vatan evladı olarak hizmette bulundu." dedi.

        ANNESİ SEDYEYLE GETİRİLDİ

        TBMM'de düzenlenen törene Güzel'in annesi de katıldı. Güzel'e veda etmek isteyen annesi sedyeyle getirildi.

        ERDOĞAN: HER ZAMAN MAĞDURLARIN YANINDA YER ALDI

        Hasan Celal ağabeyimiz her zaman mağdurların yanında yer aldı. Bu 28 Şubat'ta, başörtü meselesinde öyle oldu. O özgürlük savaşçısı olarak ortaya çıktı. Bundan dolayı bu konudaki, 28 Şubat değil ondan sonraki, 15 Temmuz'da da ortaya çıktı ve dik durdu.

        REKLAM

        Cenazede kısa bir konuşma daha yapan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede milli, yerli ve vatansever bir vatan evladı olarak hizmette bulundu. Tanıdığım günden bu yana İslam düşmanlarına fırsat vermedi. 28 Şubat'ta da, 15 Temmuz'da da hatta ve hatta başaörtüsü olaylarında da dik duruşunu gördük. Cesur durdu. Rabbim inşaallah mekanını cennet eyler." dedi.

        HACI BAYRAM CAMİSİ'NDE CENAZE TÖRENİ

        Ağır akciğer enfeksiyonuna bağlı olarak gelişen solunum yetmezliği nedeniyle 73 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski bakanlardan Hasan Celal Güzel için Hacı Bayram Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

        Törende, Güzel'in eşi Ülker, kızı Emine Elif Güzel Meydanlı ve oğlu Mustafa Veysi taziyeleri kabul etti.

        Cenaze törenine, Güzel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kabine üyeleri, milletvekilleri, siyasi parti genel başkanları, eski siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güzel'in oğlu Mustafa Veysi Güzel ile yan yana saf tuttu. Öğle namazının ardından cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erbaş, Güzel için cemaatten helallik istedi. Erdoğan, konuşmasının ardından Güzel'in ruhu için Fatiha okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile törene katılanların tabutuna omuz verdiği Güzel'in cenazesi defnedilmek üzere Gölbaşı Mezarlığı'na götürüldü.

        38 YAŞINDA MÜSTEŞAR OLDU

        Güzel, Türk siyasi yaşamının renkli simalarındandı. Siyasi çalışmaları sırasında vatandaşları kucaklayarak öpmesiyle, sıcak ilişki kurmasıyla biliniyordu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitiren Güzel, kamuda değişik görevlerde bulunduktan sonra 38 yaşında Başbakanlık Müsteşarı oldu. 1977 yılında kurulan ikinci MC hükümeti sırasında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’e danış- manlık yapan Güzel, 1980’den sonra Turgut Özal’ın prensleri arasındaydı. 1986 ara seçiminde Gaziantep’ten ANAP milletvekili olarak parlamentoya giren Güzel, Özal hükü- metlerinde Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcülüğü, Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlerinde bulundu. 1992’de Yeniden Doğuş Partisi’ni (YDP) kurdu. Siyasete ara vermesinin ardından 1994’te Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi’ni kurdu ve “Yeni Türkiye” isimli 2 aylık akademik dergiyi yayımlamaya başladı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ