Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Suriye’nin İdlib kenti kırsalında kurulan ve yetim çocukların kaldığı Rahmet Yaşam Köyü’nde iftar verildi.

        İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, yaptığı açıklamada, Rahmet Köyü’nde yaşayan yetim ve savaş mağduru çocukları geleceğe hazırladıklarını söyledi.

        Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm yetim çocuklara kucak açtıklarını belirten Yemelek, ''Suriye'nin, Türkiye sınırına yakın olması nedeniyle yetim ve savaş mağduru çocuklar için kısmen daha güvenli bir yaşam alanı inşa ettik. Rahmet Köyü’ndeki çocuklar tesislerde ikinci ramazan ayını karşıladılar.'' dedi.

        Tesiste 150 yetim çocuk ve annelerinin katılımıyla iftar düzenlediklerini aktaran Yemelek, ''Kurumumuz bünyesinde gönüllü olarak bize destek olan yardım gönüllüleri de iftarımıza katıldı. Toplu iftar organizasyonları ile çocuklarımızı ramazan sevgisi ve bilinci kazandırmayı arzu ediyoruz.'' diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler