Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu 22.09.2017

        Yağışların sabah saatlerinde Anadolu Yakası ve Boğaz çevresinde yerel olarak kuvvetli olması, aralıklarla cumartesi sabah saatlerinde kadar devam etmesi bekleniyor.

        Dün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzeyli yönlere dönmesi ile birlikte 10-12 derece azalan hava sıcaklıklarının haftasonu 22-25 derece aralığında serin seyredeceği tahmin ediliyor.

        İL İL HAVA DURUMU

        Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İstanbul, Tekirdağ ile Balıkesir'in kuzey çevreleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri (Toroslar mevkii) ile gece Yozgat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile öğleden sonra Giresun, akşam saatlerinden sonra Rize ile Trabzon'un doğu ilçeleri ve Beşikdüzü çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        REKLAM

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde hissedir derecede olmak üzere (6-10 derece) azalacak ve mevsim normalleri civarına düşecek.

        Rüzgarın, genellikle kuzey, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

        RİZE VE ARTVİN İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize ve çevresiyle Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, heyelan ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

        "Rize il genelinde bugün akşam saatlerinden itibaren başlayacrak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların aralıklarla devam edeceği, yarın akşam saatlerinden sonra şiddetini artıracağı ve Pazar sabah etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek, yıldırım düşmesi, ani sel ve heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        Artvin'in kıyı ilçelerinde (Arhavi, Hopa, Kemalpaşa) yarın görülecek yağışların akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olması beklendiğinden, Meydana gelebilecek, yıldırım düşmesi, ani sel ve heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ