Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava durumu son dakika! Meteoroloji uyarmıştı! Yarın da devam edecek...

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sağanak yağış uyarılarının ardından beklenen yağmur İstanbul'da etkisini sabah saatlerinde gösterdi. Sabah saatlerine işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar sağanak yağmur sürpriziyle karşılaştı. Soğuk havanın etkili olduğu İstanbul'da yağışlar hafta içi de devam edecek.

        Pazartesi günü İstanbul çok bulutlu olsa da salı ve çarşamba günü gökgürültülü ve sağanak yağışlı bir hava İstanbulluları bekliyor.

        İstanbul'un birçok ilçesinde etkili olan sağanak yağış yapılan uyarılara rağmen bazı vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

        YURT GENELİ HAVA DURUMU

        Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege, Orta Karadeniz kıyıları ile Antalya’nın doğu ilçeleri, Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri, Sinop, Giresun ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

        REKLAM

        İç ve Doğu Bölgelerde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!

        Yapılan son değerlendirmelere göre; (Cumartesi) rüzgarın güney yönlerden İç Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa), Doğu Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar Mevkii) İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına şeklinde (70-90 yer yer 100 km/sa) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması , toz taşınımı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ