Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji HP, pil sorunu yaşayan dizüstü bilgisayarlarını geri çağırdı - Teknoloji Haberleri

        Söz konusu hatalı bilgisayarları kullananlar, pillerinin aşırı ısındığını, eridiğini ve hatta yandığını belirtiyor. Bu zamana kadar konuyla ilgili sekiz şikâyette bulunuldu. Bunlardan üç tanesinde ısınan HP bilgisayarların 4.500 dolar civarında bir mâl zararına yol açtığı belirtildi. Bir şikayette ise kullanıcının elinde birinci dereceden yanık oluştuğu söylendi.

        HP, geri çağırılan modellerle ilgili bir web sayfası devreye soktu. Buradan, dizüstü bilgisayarınızın değişim programı kapsamında olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

        Dizüstü bilgisayarlarda yaşanan bu sorun, bugünlerde Apple’ın iPhone’larda ve Samsung’un Galaxy Note serisinde yaşadığı teknik problemlerle bir ortak yöne sahip. Tüm bu cihazların hepsi lityum iyon pillerle çalışıyorlar.

        REKLAM

        HP tarafından yapılan açıklamada, HP ProBooks (64x G2 ve G3 serileri, 65x G2 ve G3 serileri), HPx360 310 G2, HP Envy m6, HP Pavilion x360, HP 11, HP ZBook (17 G3, 17 G4, ve Studio G3) cihazlarında kullanılan pillerin potansiyel güvenlik tehlikesi yarattığı ve değiştirilmeleri gerektiği belirtildi.

        Söz konusu sorundan etkilenen kullanıcıların pilleri ücretsiz olarak yenilenecek. HP, bu kullanıcılara pilleri değişene kadar cihazlarını Güvenli Mod’da ve prize takılı kullanmalarını tavsiye ediyor.

        HP ayrıca ısınan pillerin son iki yılda sattığı bilgisayarların yüzde 0,1’inde bulunduğunu açıkladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ