Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında şarkıcı Seda Sayan'ın, Tokat'ın Pazar ilçesinde yaptırdığı okulun, kısa bir süre sonra tamamlanacağı bildirildi.

Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şarkıcı Seda Sayan'ın yapımını üstlendiği okulun temelinin 3 Mayıs 2008'te atıldığını anımsattı.

Pervanlar, okulun 18 derslikli çok programlı lise olarak eğitime başlayacağını ve 1 milyon YTL'ye mal olacağını ifade eti.

Şehit Hüseyin Koçabaş Lisesi bahçesine inşa edilen okulda elektronik-elektrik bölümü açılacak ve Ayşe-Seda Sayan Çok Programlı Lisesi adı verilecek.

Pervanlar, Seda Sayan'ın bu okulun bitmesinin ardından babasının adının verileceği ikinci bir okul yapma sözü verdiğini belirterek, şunları söyledi:

''Bu lise önümüzdeki yıl açılacak. Kendisi bir de babası adına okul yaptırma sözü vermiş ve (Tokatlılar için elimden gelen her şeyi yaparım) demişti. Seda Sayan, bilindiği gibi ilçemize kendi ve annesinin adını taşıyan bir okul yaptırıyor. Okulun yapılacağı alanda annesi adına yapacağı okulun tamamlanmasından sonra babası adına da bir okul yaptırmak istediğini beyan etmişti. Bunun üzerine bir toplantı gerçekleştirildi. Diğer bir okul yapılması takdirinde ise halen mezbahana olarak kullanılan 6 bin 500 metrekare araziyi tahsis etmeyi düşünüyoruz.''

Seda Sayan'dan Pazar halkının ikinci okul müjdesini beklediğini anlatan Pervanlar, ''Eğer ikinci bir okulun yapılması planlanırsa bunun da Anadolu Lisesi olması düşünülüyor. Çünkü Pazar ilçesi ve çevresinden Anadolu Lisesi'ni kazanan öğrencilerinin sayısı bir hayli fazla. Örneğin bu yıl Pazar ilçe merkezinden 90 öğrenci Anadolu lisesini kazandı'' dedi.

BAKMADAN GEÇME