Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Jandarma ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda yakalanıp serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkartılan şarkıcı Deniz Seki, sevkedildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Deniz Seki, adliye çıkışında gözyaşlarını tutamadı.

MUHARREM ÇAĞLAR-HABİP ATAM / İSTANBUL (AJANS HABERTÜRK)

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan ve hakkında yakalama emri çıkarılmasının ardından dün akşam annesinin evindeyken tekrar gözaltına alınan ünlü şarkıcı Deniz Seki, sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkartıldı. Seki, adliyeye getirilişi sırasında basın mensuplarına "çok üzgün" olduğunu söyledi.

Yakalandıktan sonra geceyi Zekeriyaköy Jandarma Karakolu'nda geçiren Deniz Seki'nin, hakkındaki yakalama emri kararı yüzüne okunduktan sonra tutuklanmasına karar verildi. Seki, Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ne gönderildi. Seki'nin, "kokain temin etmek", "başkalarına vermek amacıyla bulundurmak" ve "başkalarının temin etmesinde aracı olmak" suçlarından tutuklandığı öğrenildi.

Gözyaşı döktü

Sabah getirildiği adliyeden saat 16.00 sıralarında çıkartılan Deniz Seki, "çok üzgünüm" diye konuştu. Gazetecilerin "Tutuklanmayı bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine ünlü şarkıcı "Hayır" derken gözyaşlarını tutamadı.

4 kişi daha tutuklandı

Bu arada aynı kapsamda savcının arama emri çıkarttığı İbrahim K., Taner K, Fatih T. ve Mehmet Ç. de tutuklandı.

13 Şubat'da yakalanmıştı

Deniz Seki, jandarma ekiplerinin kokain satıcılarına yönelik başlattığı operasyon sonucunda 13 Şubat 2009 tarihinde Kuruçeşme'deki bir otelde gözaltına alınmıştı. Uyuşturucu satıcıları ile görüşmeleri jandarmanın teknik takibine takılan Seki'nin, kaldığı otelde az miktarda kokain bulunmuştu. Olayla ilgili toplam 17 kişi gözaltına alınmıştı. Ünlü şarkıcının mahkeme tarafından serbest bırakılmasına savcı itiraz etmiş, Seki dün yeniden gözaltına alınmıştı.

4 gram farkla tutuklandı

Deniz Seki'nin, otelde bulunan kokainin sınırların 4 gram üzerinde olması nedeniyle tutuklandığı öğrenildi. Bir kullanıcının taş kokainden günde en fazla 5 gram, toz kokainden ise en fazla 3 gram alabileceğini belirten polis yetkilileri, bir kişinin bundan daha fazla miktarda uyuşturucuyla yakalanması halinde "içiciyim" savunmasının mahkemece inandırıcı bulunmadığını söylediler. Deniz Seki'de 7 gram toz kokain yakalanmıştı.

BAKMADAN GEÇME