Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Birkaç yıl öncesine kadar yeni bir şarkının gerçekten yeni mi, yoksa bir yerlerden çalıntı ya ya da esinleme mi olduğunu radyocu Hakan Gündüz ortaya çıkarırdı. Hakan Gündüz bu konuda dedektifliği bırakınca, bir yerlerden esinlenmeden yeni bir şarkı ortaya çıkaramayanlar da rahat bir nefes almıştı. Ama galiba bu mola çok uzun sürmedi. Şimdi de ortaya "A-Rıza" çıktı.
Best FM'de hafta içi her gün 18.00 - 20.00 saatleri arasında "A-Rıza Show"u yapan Rıza Esendemir, önceki akşam ilginç bir iddia attı ortaya.
Son günlerin en popüler şarkılarından biri olan Hande Yener'in "Romeo"su ile IIO grubunun "Is It Love" adlı parçası arasındaki müthiş benzerliği ortaya çıkaran Rıza Esendemir, dinleyicilerin kendisine inanması için de iki parçayı peş peşe yayımladı radyoda...
İki şarkı arasında gerçekten de benzerlik söz konusu... Özellikle de bazı yerlerde hani, "Hık demiş burnundan düşmüş" derler ya, aynen öyle bir durum var... "A-Rıza" diyor ki, "İki parça arasında yabancıların şarkılarda 'hook' diye tanımladığı Türkçesi ise 'kanca' olan hani dinleyeciyi yakalayan bölümler var ya, orası birebir aynı..."
İki şarkıyı ben de Youtube'a girip peş peşe dinledim. İki şarkı arasındaki benzerlik beni de etkiledi.
Oysa bu konuda bildiğimiz neydi?
Hande Yener, bu "Romeo"yu sevgilisi Kadir Doğulu için yazıp besteledi.
Yener'in sevgilisine bakıp "Romeo"yu yazdığından en küçük bir kuşkum yok. Ama Hande Yener "Romeo"yu yazarken fonda IIO'nun "Is It Love" şarkısı çalıyor olabileceğinden yana kuşkum çok.
Tek geçim kaynağı müzik olanlar, bir yandan "korsan"dan yana haklı olarak dert yanarken, diğer yandan da "esinlenme" çemberini genişletip - genişleşmediğine dikkat etmeli...

HANDE YENER'İN ROMEO'SUNU DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

LIO'NUN IS IT LOVE ŞARKISINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN


Milliyet/ Ali Eyüboğlu

BAKMADAN GEÇME