Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Yeni Aktüel dergisi bu haftaki sayısında, son günlerin en çok konuşulan ismi Müjde Ar'ın hayat hikayesine yer verdi. Ünlü sanatçıyı anlatan yakınları, onun sinemada çığır açtığını söyledi..
 
NTV ekranlarında yayınlanan 'Haydi Gel Bizimle Ol' adlı programın ilk bölümünde, "Bedri diye biri vardı. Benim gazoz kapağımı açtı ama içine akıtmadı" diyerek gündeme bomba gibi düşen Müjde Ar, son günlerin en çok konuşulan kadınları arasında yer alıyor. Aslında bu, 53 yaşındaki sanatçı için pek de alışılmadık bir durum değil. Çünkü hayata gözlerini Kamile Suat Ebrem adıyla açan güzel oyuncu, Yeşilçam'a adım attığı günden beri her hareketiyle olay yaratan oyunculardan biri...

Anasının kızı!
Gazeteci Vedat Ebrem ile Türkiye'nin en çılgın şarkı sözü yazarı Aysel Gürel'in kızı olan Müjde Ar'ın çocukluğu; annesinin "Hırsız da olmayın, fahişe de" şeklindeki öğütlerinin arasında geçmiş. Onun tatlı-sert mizacı, Ar'ın kişiliğinin rengini de belirlemiş. Kendisindeki oyunculuk yeteneğini ise henüz çok küçükken evinin merdivenlerine oturup komşu çocuklara rol kesmeye başladığında keşfetmiş. 12-13 yaşında tiyatroda çocuk oyunlarında oynamaya başlamış. Takvim 1975 yılını gösterdiğinde ise Türk televizyon tarihinin ilk dizisi 'Aşk-ı Memnu'da canlandırdığı 'Bihter' karakteriyle adını tüm Türkiye'ye duyurmuş. Bu diziden sonra reklam oyunculuğu, fotomodellik ve sinema filmleri gelmiş. Önce Ertem Eğilmez imzalı komedi filmlerinde boy gösteren Ar, ardından 'Ah Belinda', 'Fahriye Abla', 'Teyzem', 'Dul Bir Kadın', 'Dağınık Yatak' ve 'Adı Vasfiye' gibi kadın filmlerinde rol aldı. Her yönüyle cesur olan bu filmler onu Müjde Ar yapmakla kalmadı, kanunları olan kadın oyuncuların bile ufkunu açtı.

Kuralları yerlebir etti!
Bu filmler, başroldeki kadın oyuncuyu asla sevişmeyen ve öpüşmeyen bir namus abidesi kılan, cinselliğini sadece kötü niyetli, yuva yıkan vamp kadınlara yaşatan Türk Sineması için bir devrim niteliği yarattı. Üstelik seyirciler bu erotizmden izler taşıyan filmleri, ailece izlemekten de kaçınmadı. Bugüne kadar defalarca Türkiye'nin en seksi kadını seçilen Ar, Samim Değer ve Atilla Özdemiroğlu ile yaşadığı gönül ilişkilerini hüsranla noktaladı. İki yıl önce ise hayatını siyasetçi Ercan Karakaş ile birleştirdi ve kendi yorumuyla iktidar savaşlarının olmadığı bir beraberliğe yelken açtı. Ona göre, Ercan Bey onu sakin bir kadın yaptı.

Her zaman sıradışıydı!
Ancak son dönemde sarf ettiği sözlerle yeniden magazin gündeminin zirvesine oturması herkes gibi Ar'a da şu gerçeği hatırlattı; sıradışı bir sanatçının yol aldığı sularda sükunet aramak imkan dışıydı. Bakın en yakınları bu sıradışı sanatçıyı, Yeni Aktüel dergisine nasıl anlattı...
* 'Adı Vasfiye': Müjde Ar'ın 'Teyzem'lebirlikte en çok beğendiği filmi.

* Aşk: "Ben cinselliği aşksız, sevgisiz bir şey ola-rak görmüyorum. Bu jimnastik gibi bir şey olurdu."

* Diyabet: Çocuk yapmasına mani olan hastalığı.

* Gazeteci: "Birkaç kere gazeteci dövdüm. Apış arama kadar girip fotoğraf çekecek kadar düşüncesiz olabiliyordu bazıları."

* 'İffet': Bir dönemin gençlerinde iz bırakan filminMurat 124'ün camında gerçekleşen tecavüz sah-nesi, gerçekçi olmadığı için Ar'ı tatmin etmemiş.

* Sezen Aksu: Mali hesaplarına kadaryardımcı olduğu 'kanka'sı.

* Uğur Yücel, Şener Şen: En iyi dost-ları. Karşılıklı oynamaktan en çok keyif aldığı isimler.

Sevişme anlarında beni o rahatlatırdı!

Yavuz Turgul (Yönetmen)
Müjde Ar oyunculuk yolculuğunda kendine sınırlar koymadan "Soyunma, öpüşmem" demeden hep iyi filmlerin peşinden gitmiştir. Bu adanmışlık çok önemlidir. Sahneden kazandıklarını sinemaya aktardı, bu sayede doğru dürüst filmlerde oynayabildi. 'Fahriye Abla' benim ilk filmim, toy bir gençtim. Sevişme sahneleri çekeceğiz, ben utanıyorum. Beni bu sahnelerde rahatlatan Müjde oldu. Benim ona vermem gereken rahatlığı, o bana verdi yani!

Erkek arkadaşlarını hep eve alırdım!

Aysel Gürel (Annesi-Şarkı Sözü Yazarı)
Kızımla iftihar ediyorum. Onu çocukken çok dövdüm. Kapıda oğlan çocuklarıyla yakar top oynardı ve ben hemen camdan çıkıp "Çocuklar, çay yaptım. Haydi gelin" diye eve çağırırdım. Böyle yapmazsan gider Florya Plajı'nın kabininde yapar ne yapacaksa. Tüm anneler kızlarının erkek arkadaşlarını eve alsınlar, onlarla tanışsınlar. Çünkü yasak duygusu genç kızları yanlış yola götürüyor, imrendiriyor. Ben hep eve aldım erkek arkadaşlarını!
 
Mesut Kara (Cinemascope Dergisi)
Tabu deviren, ikonları yıkan kadın olarak sinemadaki yeri, önemli bir konudur. Müjde Ar, 'Adı Vasfiye' filminin 'Yaratıcı Ekipten Notlar' kitapçığında şöyle yazmıştı: "Bedensel değil, ruhsal bir yolculuğa çıktım senaryonun içinde ve her kasabada kadın denen varlığı 'Vasfiyeler'in maskesiyle gördüm. Sevmeyi ve sevilmeyi bilmeyen 'Vasfiyeler'in maskesiyle... Ben de bir 'Vasfiye' değil miydim zaten?"

Atilla Dorsay (Sinema Yazarı)
Müjde cinselliğini utanmadan taşıyan ve bunu çok zarif bir biçimde yapan biri. Ayrıca ateş gibi bir kadın, bir zeka küpü, bir içtenlik anıtı. Bir felsefeci "Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol" demiş ya, onun canlı örneğidir Müjde!

Günaydın

BAKMADAN GEÇME