Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Manken Aysu Baçeoğlu'nun bir röportajında meslektaşı Şenay Akay'ı travestiye benzettiği için 768 YTL ön ödemeyle davanın düşürülmesiyle ilgili karara Akay itiraz etti. Avukatı aracılığıyla Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunan Akay, Baçeoğlu'nun hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mankenliği bıraktıktan sonra şarkıcılığa başlayan Aysu Baçeoğlu, Şenay Akay'ı travestiye benzettiği için 768 YTL ön ödemeyle davayı düşüren Sarıyer 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar temyiz edildi. Şenay Akay'ın avukatı Gündoğan Mermutluoğlu, Yargıtay Ceza Dairesi’ne sunulmak üzere Sarıyer 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği'ne yaptığı temyiz başvurusunda, sanık Aysu Baçeoğlu’nun müvekkilini travestiye benzetip erkeksi bulduğunu söylediğini, basın yayın yoluyla hareket suçunu işlediğini, bu nedenle TCK'nın 480/4 maddesi uyarınca cezalandırılması gerektiğini söyledi. Avukat Mermutluoğlu, mahkemenin TCK'nın 482/1 maddesi uyarınca dosyayı basit hakaret olarak değerlendirip 768 YTL ön ödemeyle davayı düşürdüğünü belirtti.

Temyiz başvurusunda, sanık Aysu Baçeoğlu'nun 768 YTL'yi Sarıyer Mal Müdürlüğü'ne yatırdığı, saymanlık işlem fişini mahkemeye sunması üzerine davanın düşürüldüğü belirtildi. Başvuruda, şöyle denildi:

“Sarıyer Adliyesi emanetinde kayıtlı bulunan VCD görüntülerinde ve bilirkişi raporuna göre sanığın müvekkilime yönelik sözleri hakaret içerir nitelikte olup işlenen suç basın yayın yoluyla gerçekleşmiştir. Ancak mahkeme, VCD görüntüleri ve bilirkişi raporuna rağmen sanık hakkında gıyapta sövme suçunu sabit görüp ön ödemeyle davanın düşürülmesine karar vermiştir. Basın ve yayın yoluyla hakaret suçundan cezalandırılması gereken Aysu Baçeoğlu ile ilgili davanın, ön ödemeyle düşürülmesi usul ve yasaya aykırıdır. Sarıyer 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin bu kararının bozulmasını talep ederiz.”

Mahkemenin gerekçeli kararında ise, Aysu Baçeoğlu bir gazetede yayımlanan ropörtajında Şenay Akay için, “Şenay, travestiye benziyor. Daha geçen gün gazetelerde sakallı fotoğrafını gördüm. Hem yüz, hemde vücut hatları çok erkeksi. Kadına benzemesi için bence acil olarak bıçak altına yatıp birkaç operasyon geçirmesi gerekiyor” dediği belirtiliyor.


Milliyet
 

BAKMADAN GEÇME