Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Hükümetten Kudüs tepkisi!

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kudüs'ün Miraç Mucizesi'nin şahidi, Müslümanların ilk kıblesi, Hz. Muhammed'in ziyaretini tavsiye ettiği üç mescidden Mescid-i Aksa'nın bulunduğu şehir ve Filistin Devleti'nin başkenti olduğunu belirtti.

        Kudüs'ün Müslümanların şanlı tarihinin şahidi olduğunu ifade edenBozdağ, şu değerlendirmede bulundu:

        "Kudüs, üç ilahi dinin de değer verdiği kutlu şehirdir. Tarihe, uluslarası hukuka, uluslararası anlaşmalara ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına göre de Kudüs, Filistin Devletinin tartışmasız başkentidir. İsrail'in Kudüs'ü haksız işgali ile ABD'nin imzaladığı anlaşma ve BMGK kararları hilafına, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması; Kudüs'ün kudsiyetini, tarihi statüsünü, uluslarası hukuku, uluslararası anlaşmaları ve BMGK kararlarını değiştirmez/değiştiremez, haksız işgali haklı kılmaz. ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, bölgeye, huzur, güven, barış ve istikrar getirmeyecektir. Var olan huzursuzluğu, güvensizliği, istikrarsızlığı, krizleri ve çatışmaları daha da artıracaktır ve öngörülmeyen pek çok olumsuzluğu da tetikleyecektir."

        REKLAM

        "ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

        Bugün çıkan olaylarda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğine, yüzlerce Filistinli de yaralandığına dikkati çekenBozdağ, şu ifadeleri kullandı:

        "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu katliamlardan dolayı İsrail'i ve aldığı haksız/hukuksuz kararla bu hadiselere ve ölümlere neden olan ABD yönetimini kınıyorum. Kudüs'ün tarihi, manevi ve akdi statüsü, oldu bittiyle değişmez/değiştirilemez. Bu katliamdan, İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de sorumludur. ABD yönetiminin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, bölgedeki barış ihtimalini yok etmiştir, bölgede daha nice insanın can kaybına ve yaralanmasına, bölgede yıkıma ve felakete neden olacak fitili ateşlemiştir. Filistin ve Kudüs davasında, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. ABD/İsrail ne yaparsa yapsın, hangi adımı atarsa atsın, yaptıkları ile attıkları adımlar, Türkiye için yok hükmündedir. ABD'nin ve İsrail'in oldu bitti kararları ve adımları, Kudüs'ün tarihi statüsünü, mukaddes şehir vasfını, uluslarası hukuk, anlaşma ve kararlarla sabit halini yok edemez."

        REKLAM

        "ABD, KENDİNİ YALNIZLAŞTIRMAYA DEVAM EDİYOR"

        Bozdağ, Kudüs'ün eninde sonunda tam özgürlüğüne kavuşacağını belirterek, ABD ve İsrail'in eninde sonunda Kudüs'ü gerçek sahiplerine bırakmak mecburiyetinde kalacağını vurguladı.

        Haksızlıklar ve yanlışlıkların ABD ve İsrail'e kalıcı bir şey kazandırmayacağının, kaçınılmaz son olan Kudüs'ün kurtuluşunu hızlandırıcağının altını çizen BekirBozdağ, şunları kaydetti:

        "ABD, yanlış politika ve kararlarla kendini yalnızlaştırmaya devam ediyor. ABD'yi sadece terör örgütlerinin ve halka dayanmayan yönetimlerin müttefiki haline getirmek, bütün halkları ve halka dayanan yönetimleri kaybetmektir. Bu, ABD'yi yalnızlaştırır, uzun vadede ABD'ye kaybettirir. Türkiye, doğruyu yapmaya ve hak bildiği yolda dosdoğru yürümeye devam edecektir. Kudüs ve Filistin konusunda, tüm dünya sussa da Türkiye susmayacaktır. Kudüs konusundaki oldu bittiyi herkes kabul etse de Türkiye kabul etmeyecektir. Türkiye, Filistin ve Kudüs davasının daimi müdafisidir."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ