Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İçişleri Bakanı Soylu: Son bir yılda 2 bin 242 terörist etkisiz hale getirildi

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son bir yılda gerçekleştirilen terör operasyonlarına ilişkin rakamları paylaştı. 81 il valisinin katılımıyla Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'ndeki "Valiler Buluşması"nda konuşan Bakan Soylu son bir yıldaki operasyonlarda 2 bin 242 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

        Bakan Soylu şunları söyledi:

        Son bir yılda terör örgütlerine yönelik 68 bin 464 operasyon gerçekleşirdik. Bunların 40 bin 215’i PKK, 25 bin 818’i FETÖ’ye yönelik operasyonlardır. Kalanı DEAŞ ve aşırı sol terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlar neticesinde 30 bin 167 kişi tutuklanmış, 2 bin 242 terörist etkisiz hale getirilmiş, bin 488 sığınak ve barınak imha edilmiş, 515 terör eylemi de gerçekleşmeden engellenmiştir.

        "SINIRA 755 KİLOMETRE BETON DUVAR YAPILDI"

        Şu ana kadar Suriye sınırında acil sınır fiziki güvenlik sistemi kapsamında 90 kilometresi valiliklerimiz, 495 kilometresi TOKİ ve 170 kilometresi Milli Savunma Bakanlığı tarafından olmak üzere toplam 755 kilometre modüler beton duvar yapılmıştır. Valiliklerimiz tarafından bu duvarları takip eden 28 kilometre yol, 44 kilometre de kafes tel tamamlanmıştır. Hatay sınırımızda 38 kilometre yüksek güvenlikli çit tamamlanmıştır. Yine gerek Doğu ve Güneydoğu’da gerekse ülkemizin batı sınırında toplam 370 kilometre sınır aydınlatması gerçekleştirilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ