Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İki market Migros bünyesinde birleşiyor - İş-Yaşam Haberleri

        Konuyla ilgili olarak KAP'a yapılan açıklamada, şirket ile Kipa'nın Migros bünyesinde birleşmesine karar verildiği bildirildi.

        Migros'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, şirketin yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar kamuyou ile paylaşıldı.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Şirketimizin 31 Aralık 2017 itibariyle düzenlenmiş konsolide mali tabloları ve Kipa Ticaret AŞ'nin (Kipa) 31 Aralık 2017 itibariyle düzenlenmiş mali tabloları esas alınarak, Kipa'nın aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde devir alınması suretiyle Migros bünyesinde birleşilmesine, Migros, Kipa'nın oy hakkı veren paylarının yüzde 96,25'ine sahip olduğundan, birleşme işleminin TTK'nın 155 ve 156'ncı maddeleri ile SPK'nın II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 13'üncü maddesi kapsamında kolaylaştırılmış usulde birleşme hükümleri çerçevesinde yürütülmesine karar verilmiştir."

        REKLAM

        NE OLMUŞTU?

        Kipa'nın yüzde 95,5'lik hissesi 302.3 milyon TL karşılığında 2016 Haziran'da Migros Ticaret'e satılmıştı. 1 Mart 2017 tarihinde ise Rekabet Kurulu onayıyla hisselerin devri resmi olarak da onaylanmıştı.

        Migros Ticaret A.Ş'nin mevcut durumda Kipa'da yüzde 96.25 oranında hissesi bulunuyor.

        UYUM VE MAKO'NUN DEVRİNE DE ONAY

        Öte yandan bugün Migros'tan yapılan diğer bir açıklamada iseUyum ve Makro marketlerin devri için Rekabet Kurulu'ndan onay alındığını duyuruldu.

        Migros tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "Şirketimizin 22 Mart 2018 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında, Migros Ticaret A.Ş.'nin Makro Market A.Ş.'den 56 adet Uyum mağazası ve 17 adet Makro Market mağazasının devri hususunda Rekabet Kurumu'na izin başvurusu duyurulmuştu.

        Rekabet Kurulu, ilgili mağazaların devri işlemine 18 Nisan 2018 tarihinde 18-11/204-95 sayılı karar ile koşulsuz olarak izin vermiş bulunmaktadır."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ