Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İlahiyat mezunları din öğretmeni olabilecek mi? MEB'den flaş karar

        Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği mezunu Muhammed Eren İncegöl, 2016’da Danıştay’da dava açarak 19 Eylül 2014’te din öğretmenliğine yapılan öğretmen atamalarının ve bu atamalara dayanak gösterilen ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanabileceklerine dair işlemin iptalini istedi.

        Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre; Dosyayı inceleyen Danıştay, düzenlemenin hem hukuk devleti ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu hem de devlete olan güven duygusunu sarsacağını belirterek ilgili atama ve söz konusu düzenlemenin yürütmesini durdurdu. MEB, karara itiraz etti, ancak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu da 9 Ekim 2017’de MEB’in itirazını reddetti. Böylece yürütmeyi durdurma kararı kesinleşirken, Talim terbiye Kurulu (TTK) ilgili düzenlemede değişikliğe gitmek durumunda kaldı.

        REKLAM

        İLAHİYAT MEZUNLARI LİSTEDEN ÇIKARILDI

        Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine atanabilecekler listesinden ilahiyat mezunları çıkarıldığı belirtildi. İlahiyat mezunları din kültürü öğretmenliğine atanamayacak; yalnızca imam hatip okullarında meslek derslerinin öğretmeni olabilecek.

        19 Eylül 2014’ten bugüne kadar 7 atama döneminde toplam 37 bin 10 kişi, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanmak üzere MEB’e başvurdu. Ancak bunların 14 bin 686’sı atandı. Atananların ne kadarının ilahiyat mezunu olduğu bilinmiyor, ancak Danıştay’ın kararı ile 2014’ten bu yana yapılan din kültürü öğretmenliği atamaları tartışmalı duruma geldi.

        Geçen yıl YÖK Genel Kurulu’nda alınan kararla ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerin lisans öğrenimi sırasında yeniden formasyon almalarının önü açılmıştı. Türkiye’deki ilahiyat fakültelerinin sayısı son 15 yılda 20’den 60’a çıktı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ