Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İlhami Yılmaz kimdir? İlhami Yılmaz Ataşehir Belediye Başkan vekilliğine seçildi

        İlhami Yılmaz, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yerine vekaleten geçmek üzere yapılan oylamayı kazandı. Ataşehir Belediye Başkan vekilliği görevini üstlenecek İlhami Yılmaz kimdir? Siyasi kariyerinde neler var?

        İLHAMİ YILMAZ KİMDİR?

        İlhami Yılmaz 1953 yılında Malatya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya'da tamamladı. 1977 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Bilimler Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans kürsüsünde MBA masterını tamamladı. Kamuda ve özel sektörde kademeli olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Halk Bankası'nda proje değerlendirme uzmanı, TMSF'de yöneticilik görevlerinde bulundu.

        Devlet Yatırım Bankası'yla Dünya Bankası'nın hazırlamış olduğu Sanayi İşletmelerinde Proje Hazırlama ve Uygulama Seminerlerine katılarak dokuz ay süresince yurtdışında kaldı. 1999 yılından itibaren iki dönem Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkan Vekilliği; 2009 yılından itibaren de iki dönem Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği yaptı.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ