Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş İngilizler Cenk Tosun'u konuşuyor - Futbol Haberleri
        1

        İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'ın Beşiktaşlı Cenk Tosun'u transfer etmesi, ülke basınında geniş yankı uyandırdı.

        2

        Premier Lig'in sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, "Bazı seçkin Türk yeteneklerin izinden gideceksin" ifadesiyle yayınlanan videoda, İngiltere'de bir dönem forma giyen Türk oyuncular Muzzy İzzet, Tugay Kerimoğlu, Colin Kazım Richards ve Tuncay Şanlı'nın en iyi gollerine yer verilirken, milli futbolcuya "Hoş geldin" denildi.

        3

        Ligin resmi internet sitesinde yayımlanan haberde ise, Everton'ın teknik direktörü Sam Allardyce'ın oyuncu izleme ekibinin transfer listesinde Cenk Tosun'un ilk sırada yer aldığı vurgulanarak, "Allardyce, transferin gerçekleşmesi nedeniyle büyük heyecan yaşadı. Ara transfer döneminde, Avrupa'nın en iyi golcülerinden birisini kadrosuna kattı." yorumunda bulunuldu.

        4

        Daily Mail gazetesi, Cenk Tosun'u geçen sezon Everton'da forma giyen Manchester United'ın Belçikalı golcüsüne benzeterek, "Everton, Romelu Lukaku'nun boşluğunu Cenk Tosun'u kadrosuna katarak doldurdu" başlığını kullandı.

        5

        Sun gazetesi, "Everton, Cenk Tosun ile 4,5 yıllık sözleşmeye imza attı" başlığıyla yayımladığı haberde, milli oyuncunun Beşiktaş'ın başarısında kilit rol oynayan isimler arasında yer aldığını belirtti.

        6

        Haberde, Beşiktaş'ın son şampiyonluğunda Cenk Tosun'un rolüne değinilerek, "Türk devi Beşiktaş geçen sezon şampiyonluğa ulaştığında, 26 yaşındaki golcü 20 gole imza atmıştı." ifadeleri kullanıldı.

        7

        İngiliz yayın kurumu BBC Sport ise pazarlıklar nedeniyle geciken transferin, Everton ile Liverpool arasında dün oynanan İngiltere Federasyon Kupası karşılaşmasının devre arasında sonlandığını okuyucularına duyurdu.

        8

        Bu transfer için Everton'ın kasasından 27 milyon sterlin bonservis bedeli çıktığı iddia edilen haberde, Allardyce'ın, "Avrupa transfer piyasasında, Cenk Tosun seviyesinde bir oyuncuyu alabileceğimiz en iyi fiyata aldık." ifadeleri manşete çıkarıldı.

        9

        Haberde, milli futbolcunun performansını son yıllarda yükselttiği belirtilerek, "Cenk Tosun, attığı gollerle Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kalmasına önemli katkıda bulundu." değerlendirmesi yapıldı.

        10

        TEBRİK MESAJI YAĞDI

        Beşiktaşlı Cenk Tosun'un İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'a transferinin gerçekleştiğinin açıklanmasının ardından spor dünyasından sosyal medya aracılığıyla çok sayıda tebrik mesajı geldi.

        11

        Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Daha şimdiden bayrağımızı dalgalandırdın. Yolun açık olsun evlat." mesajını paylaştı.

        12

        Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise "Cenk Tosun'a Everton kariyerinde yürekten başarılar dilerim. Çalışkanlığıyla ülkedeki genç sporculara her zaman örnek olmaya devam edecek. Tebrikler Cenk." ifadelerini kullandı.

        13

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün yayınladığı klip ile paylaştığı mesajında, "Yeni kulübün hayırlı, yolun açık olsun. Burası her zaman senin yuvan ve sen her zaman ailemizin parçasısın Cenk'im." gönderiminde bulundu.

        14

        Beşiktaşlı futbolcular da eski takım arkadaşlarını kutladı. Siyah-beyazlı takımın forvet hattında Cenk Tosun'un rekabet yaşadığı isimlerden biri olan Alvaro Negredo'nun yanı sıra Dusko Tosic, "iyi şanslar" dileğinde bulundu.

        15

        Tolgay Arslan, "Önemli olan uzaklık değil, ilk adımı atabilmektir derler. Sen büyük bir adım attın. Bize uzak değil aksine daha yakınsın kardeşim çünkü şanlı ay-yıldızlı Türk bayrağını ve Beşiktaş'ı en iyi şekilde temsil edecek ve bunu en iyi şekilde yapacaksın." paylaşımını yaptı.

        16

        Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz ise Cenk Tosun'la birlikte milli takım forması altında yaşadığı bir gol sevincinin fotoğrafını paylaşarak, "Yolun açık olsun paşam." ifadesini kullandı.

        17

        Antalyasporlu Emre Güral da "Kardeşim, küçüklüğümüzden beri rüyalarla başlayan yolculuğumuzda büyük bir başarı ve büyük bir adım. Yolun açık olsun." şeklinde tweet attı.

        18

        Kartal'ın Hollandalı yıldızı Ryan Babel, gol sevincindeki ortağı olan Cenk için duygusal bir mesaj yayımladı.

        19

        İnstagram’dan bir video paylaşan tecrübeli oyuncu “Yeni maceranda bol şans. Adamsın. Şimdi gol sevinçlerinde yeni bir kutlama partneri bulmam lazım. Sana bir kural koyuyorum: Bu sevinci orada kimseyle yapamazsın, yoksa kızarım!” yazdı.

        20

        Cenk transferini açıklayan Everton bunu sosyal medya hesaplarından yayımladığı bir kliple duyurdu. Beşiktaş ise yine sosyal medyadan bir veda klibi paylaşıp “Yaşadığımız unutulmaz” ifadesini kullandı.

        21

        Öte yandan İngiliz kulübü Türkçe olarak “Everton’a hoş geldin Tosun Paşa. Hiç merak etmeyin, ona burada çok iyi bakacağız!” yazarken Beşktaş buna yanıt olarak “Biz ona gözümüz gibi baktık, bundan sonra Tosun Paşamız size emanet” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ