Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Panama İngiltere Panama maçı özeti ve sonucu! İşte Dünya Kupası maçı özeti - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        G Grubu'ndaki ilk maçında Tunus'u Harry Kane'in iki golüyle 2-1 mağlup eden İngiltere, ilk maçında Belçika'ya mağlup olan Panama'yla karşı karşıya geldi. Gruptaki diğer maç olan Belçika-Tunus mücadelesi dün oynanmış ve Belçika'nın 5-2'lik üstünlüğüyle sona ermişti. İngiltere, Stones'un iki, Harry Kane'in üç, Lingard'ın bir golüyle sahadan 6-1'lik galibiyetle ayrıldı. Panama'nın tek golünü ise oyuna sonradan giren Felipe Baloy kaydetti.

        2018 DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA! İNGİLTERE - PANAMA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        İngiltere, 8. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda bomboş pozisyonda John Stones'un yaptığı kafa vuruşuyla skoru 1-0'a getirdi.

        Dakikalar 22'yi gösterdiğinde İngiltere penaltı kazandı ve topun başına geçen Harry Kane, hata yapmayarak farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti.

        Mücadelede 36. dakika oynanırken Jesse Lingard, sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına doğru topla hareketlendi ve yaptığı harika vuruşla farkı 3'e çıkardı!

        Dakikalar 40'a geldiğinde John Stones, sol taraftan kullanılan duran topta bir gol daha atarak kendisinin 2, takımının 4. golünü kaydetti.

        İlk yarıda son dakikalara girilirken İngiltere bir penaltı daha kazandı. Topun başına geçen Harry Kane, farkı 5'e çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı.

        Karşılaşmada 62. dakika oynanırken sağ kanattan gelişen atakta Harry Kane'in golüyle İngiltere skoru 6-0'a getirdi.

        78. dakikada Panama, tarihindeki ilk Dünya Kupası golünü kaydetti! Farkı 5'e indiren golü Felipe Baloy attı.

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve İngiltere sahadan 6-1'lik puanla ayrılarak puanını 6'ya yükseltti ve Belçika ile birlikte gruptan çıkmayı garantiledi. Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılan Panama'nın gruptan çıkma şansı kalmadı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        İNGİLTERE 64. MAÇINDA!

        Belçika ile grubun favorisi olarak gösterilen İngiltere, 15. Dünya Kupası heyecanını yaşıyor.

        İngilizler, 1966'da ev sahibi oldukları turnuvayı kazanarak dünya şampiyonu unvanını elde etmişti. İngiltere, o günden sonra katıldığı 9 turnuvada yarı finalden yukarısını göremedi.

        REKLAM

        Dünya sıralamasında 12. basamakta bulunan İngiltere, organizasyon tarihinde çıktığı 64 maçta 28 galibiyet, 20 beraberlik ve 16 yenilgi aldı. Söz konusu müsabakalarda 87 gol atan İngiltere, kalesinde 58 gol gördü.

        İngiltere'nin Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu, 1986 ve 1990'daki turnuvalarda 10 kez fileleri havalandıran Gary Lineker.

        PANAMA 2. KEZ SAHADA!

        Tarihi bir başarı elde ederek Dünya Kupası'na ilk kez katılan Panama, organizasyondaki 2. maçına çıktı ve ikinci maçında da puanla tanışamadı.

        Dünya sıralamasında 55. basamakta yer alan Panama, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Belçika'ya 3-0 mağlup olmuştu.

        2014 yılında milli takımın başına getirilen 62 yaşındaki Kolombiyalı Hernan Dario Gomez yönetimindeki Panama, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler elemelerine 4. turdan başladı.

        Jamaika, Kosta Rika, Haiti'nin bulunduğu B Grubu'nda yer alan Panama, 6 karşılaşma sonunda 3 galibiyet ve bir beraberlik alarak 10 puanla grubu ikinci bitirdi ve 5. tura yükseldi.

        REKLAM

        Panama, altı takımın bir grupta mücadele ettiği 5. turda, Meksika, Kosta Rika, Honduras, ABD ve Trinidad-Tobago ile yarıştı. 10 maçtan üçer galibiyet, mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrılan Panama, 13 puan toplayarak grubunu 3'üncü tamamladı ve tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

        İNGİLTERE

        Belçika, Panama ve Tunus ile G Grubu'nda yer alan İngiltere'nin kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        İngiltere Milli Takımı'nın eski savunma oyuncularından Gareth Southgate'in teknik direktörlüğünü yaptığı İngiltere, Avrupa elemelerinde Slovakya, İskoçya, Slovenya, Litvanya ve Malta ile mücadele etti.

        Elemelerde çıktığı 10 maçın 8'inden galip ayrılan ve beraberliklerini İskoçya ve Slovenya deplasmanlarında alan İngiltere, F Grubu'nu 26 puanla namağlup lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası'na katılım hakkı kazandı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Bobby Charlton, Peter Shilton, Gary Lineker, Steven Gerrard ve Frank Lampard gibi eski yıldız oyuncuların forma giydiği İngiltere, Rusya'daki Dünya Kupası'nda genç yıldızlarına güveniyor.

        Premier Lig'de 37 maçta 30 gol atarak, 32 kez fileleri havalandıran Muhammed Salah'ın ardından gol krallığını ikinci sırada tamamlayan Harry Kane, İngiltere'nin Rusya'da gol yollarında en önemli kozu olacak. Ayrıca, Dele Alli ve Raheem Sterling de İngilizlerin güvendiği genç oyuncular.

        FIFA dünya sıralamasında 13. sırada bulunan İngiltere'nin kadrosundaki tüm oyuncuları İngiltere Premier Lig'de forma giyiyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        İngiltere Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı.

        Organizasyon tarihinde 62 maç yapan İngilizler, bunlardan 26'sını kazandı, 20'sinden beraberlikle, 16'sından mağlubiyetle ayrıldı. Üst üste son 5 turnuvaya katılan İngiltere, Dünya Kupası tarihi boyunca 79 gol attı, kalesinde 56 gol gördü.

        Dünya Kupası'nın deneyimli takımları arasında yer alan İngiltere, son katıldıkları Brezilya'da düzenlenen şampiyonada beklentileri karşılayamadı. Roy Hodgson yönetimindeki İngiltere; Kosta Rika, İtalya ve Uruguay ile yer aldığı grubu yalnızca 1 puan ile son sırada tamamlayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.

        İngiltere'nin Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1950 - Grup aşaması

        1954 - Çeyrek final

        1958 - Grup aşaması

        1962 - Çeyrek final

        1966 - Şampiyon

        1970 - Çeyrek final

        1982 - Altıncı

        1986 - Çeyrek final

        1990 - Dördüncü

        1998 - Son 16

        2002 - Çeyrek final

        2006 - Çeyrek final

        2010 - Son 16

        2014 - Grup aşaması

        PANAMA

        Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele eden Panama Milli Takımı, turnuvaya ilk kez katılıyor.

        İngiltere, Tunus ve Belçika ile G Grubu'nda yer alan Panama'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        2014 yılında milli takımın başına getirilen 62 yaşındaki Kolombiyalı Hernan Dario Gomez yönetimindeki Panama, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler elemelerine 4. turdan başladı.

        Jamaika, Kosta Rika, Haiti'nin bulunduğu B Grubu'nda yer alan Panama, 6 karşılaşma sonunda 3 galibiyet ve bir beraberlik alarak 10 puanla grubu ikinci bitirdi ve 5. tura yükseldi.

        Panama, altı takımın bir grupta mücadele ettiği 5. turda, Meksika, Kosta Rika, Honduras, ABD ve Trinidad-Tobago ile yarıştı. 10 maçtan üçer galibiyet ve mağlubiyetle ayrılan Panama, 13 puan toplayarak grubunu 3'üncü tamamladı ve tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek Panama'nın kalesinde Romanya'nın Dinamo Bükreş takımında forma giyen Jamie Penedo bulunuyor.

        ABD Major Lig'de forma giyen 6 futbolcusu bulunan Panama'da Gent'te oynayan Jose Luis Rodriguez, Deportivo La Coruna forması giyen İsmael Diaz ve 37 yaşındaki forvet Blas Perez dikkati çekiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ