Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Intel, hatalı Spectre ve Meltdown yamasını güncelledi - Teknoloji Haberleri

        Intel, işlemcilerinde bulunan Spectre ve Meltdown güvenlik açıkları için yayınladığı yamalardan sonra sürekli yeniden başlayan bilgisayarlar için yeni bir yama yayınladı.

        REKLAM

        Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden Intel, henüz sorunun ana kaynağına inemediklerini ancak aşama kaydettiklerini belirtti.

        Spectre ve Meltdown için yayınlanan yamaların Windows'lu bilgisayar sistemlerinin performansına yaptığı etki eleştiri konusu olmuştu.

        Intel, yeni yamaların veri merkezlerinde kullanılan bilgisayarlarda yüzde 2 ile yüzde 25 arasında bir performans düşüşüne sebep olacağını açıkladı.

        Güvenlik açıkları Intel'in Ivy Bridge, Sandy Bridge, Skylake ve en yeni Kaby Lake serisi işlemcilerini etkiliyor. Bu güvenlik açıkları siber korsanlar tarafından sistem üzerinde görülmemiş bir kontrole sahip olmak için kullanılma potansiyeline sahip.

        Spectre ve Meltdown'ın Google araştırmacıları tarafından fark edilmesiyle, tüm Silikon Vadisi güvenlik yamaları sunmaya başladı. Bugüne kadar Intel, AMD, Microsoft, Apple, Nvidia gibi tanınmış şirketler sorunu gidermek için birçok yama yayınladılar.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ