Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iOS 11 rehberi: Gizlilik ve güvenlik ayarları nasıl değiştirilir? - Teknoloji Haberleri

        iOS 11, iPhone kullanıcılarına uygulamaların konumlarını ne zaman takip edebileceğini ayarlama şansı sunuyor. Uygulamaların sürekli ya da yalnızca kullanıldıkları esnada nerede olduğunuzu takip edebilmesini sağlayabilirsiniz.

        Konum bilgilerinizi hangi uygulamalarla ne zaman paylaşacağınızı ayarlamak için, Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri yolunu takip etmelisiniz.

        iPhone'un web tarayıcısı Safari de bir önceki iOS sürümünde bulunmayan yeni ayarlara kavuştu. Safari ayarlarından, ileti pencerelerini, çapraz site takibini ve web sitelerin sizi takip etmelerini engelleyebilirsiniz. Bu sayede reklam verenlerin internetteki her adımınızı izlemelerinin önüne geçebilirsiniz.

        Yeni işletim sistemi sürümü iPhone X kullanıcıları için Face ID’yi devre dışı bırakma şansı da sunuyor. Bu özelliği devre dışı bırakarak, klasik parola kullanımıyla telefonunuzun ekran kilidini açabilirsiniz.

        Rızanız dışında telefon kilidini açmaya zorlandığınız durumlar için de bir güvenlik önlemi söz konusu. iPhone X’un yan tuşuna ve ses tuşlarından birisini aynı anda basarak, Touch ID ve Face ID sistemlerini devre dışı bırakarak telefonunuzu kilitleyebilirsiniz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ