Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Irak güzeli selfie paylaştı, ailesi ülkeyi terk etmek zorunda kaldı!

        Yaklaşık bir ay önce Iraklı Sarah Idan, 45 yıl sonra Irak'ın ilk temsilcisi olarak dünya güzellik yarışması Miss Universe'in podyumunda yürüyordu.

        "Çok mutluydum, hep bunu hayat etmiştim" diyen 27 yaşındaki Idan için işler bir anda değişti. Hem de sadece bir 'selfie' yüzünden.

        Irak güzeli Sarah İdan, Las Vegas'ta yapılan Miss Universe öncesinde İsrail güzeli Adar Gandelsman ile beraber fotoğraf çektirdi. "Ona, 'hadi bir fotoğraf çekelim ve halklarımıza aramızda bir problem olmadığını ve bizim aslında birer barış elçisi olduğumuzu gösterelim" sözleriyle fotoğrafın nedenini açıklayan Idan için işler beklediği gibi gitmedi.

        Irak ve İsrail güzellerinin birlikte poz verdiği fotoğraf, Sarah Idan'ın ertesi güne tehdit telefonlarıyla uyanmasına neden oldu. Irak'taki güzellik yarışması heyeti, Idan'a fotoğrafı silmesini aksi takdirde tacının geri alınacağını söyledi.

        REKLAM

        Idan'a amacının İsrail devletinin yaptıklarını meşrulaştırmak olmadığını söyleyen bir gönderi daha paylaştı ancak bu da tepkileri dindirmek için yeterli olmadı. Yaşananların ardından Idan'ın ailesi Irak'ı terk etmek zorunda kaldı.

        ABD vatandaşlığı da bulunan ve halen sosyal medyada ölüm tehditleri aldığını söyleyen Sarah Idan'ın hayatına ABD'de devam etmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ