Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Ulaştırma Bakanlığı (İran'da düşen Türk jeti): 11 kişinin cesedine ulaşıldı!

        İran'ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen Başaran Holding'e ait özel uçak kazasında hayatını kaybeden11 kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi. Ulaştırma Bakanlığı, yaptığı son dakika açıklamasında 7 kişilik uzman ekibin kaza mahallinde olduğunu, özel jetteki 11 kişinin de cesedine ulaşıldığını, cenazelerin en kısa sürede Türkiye'ye getireleceğini duyurdu.

        Dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelmek için Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan Başaran Holding'e ait özel Türk uçağı, ülkenin güneybatısındaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin Şehrikürd kentine bağlı Kiyar ilçesinin Durk Enar köyü yakınlarına düşmüş, kazada 3'ü mürettebat 11 yolcunun hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

        İran'ın resmi ajansı IRNA'ya konuşan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Rıza Zahiri, gece saat 03.00 sıralarında arama kurtarma timinin olay yerine ulaştıklarını, dağcılardan oluşan timin, 8 cesedi teşhis ettiklerini söylemişti.

        "KARAKUTU TÜRK YETKİLİLERE TESLİM EDİLECEK"

        İran'ın Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Valisi İkbal Abbasi, düşen özel jet uçağının kara kutusunun yasal sürecin ardından Türk yetkililere teslim edileceğini belirtti.

        Abbasi, “Uçağın karakutusu bulundu ve ülkemizin havacılık uzmanları karakutuyu nakletme ön hazırlıkları içerisindedir. Kara kutunun teslim edilmesi, savcılığın kararını ve yasal sürecin izlenmesini gerektiriyor. Bölgede yaşanan uçak kazasında hayatını kaybedenlerin naaşlarını taşımaya çalışıyoruz. Böylece en kısa sürede naaşları ailelerine teslim etmiş olacağız.” dedi.

        11 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

        Ulaştırma Bakanlığı, uçakta bulunan 11 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı. 7 kişilik uzman ekibin kaza mahallinde olduğu belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ayrıca "Kara kutu uzman ekibimize verilecek. Cenazeler en kısa sürede getirilecek." denildi.

        HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ

        Düşen özel jette yaşamını yitirenlerin kimlikleri: İşadamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ile arkadaşları, Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh, Sinem Akay, pilotlar Beril Gebeş ve Melike Kuvvet ile hostes Eda Uslu

        TSK'DAN AÇIKLAMA

        TSK'dan yapılan açıklamada, "İran'da 11 Mart 2018 tarihinde düşen özel bir Türk uçağının enkaz kaldırma çalışmalarında görev alacak AFAD personelini bölgeye intikal ettirmek üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca bir uçak görevlendirilmiştir." denilmişti.

        KARA KUTUSU BULUNDU

        Öte yandan Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Vali Yardımcısı Cafer Meydani, düşen uçağın kara kutusunun bulunduğunu bildirdi. Meydani, kara kutunun Kiyar ilçesindeki Helen Dağı'nda bulunduğunu kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ