Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası İspanya İran: 0 - İspanya: 1 | MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında İran ile İspanya, tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geldi. Daha önce hazırlık maçları da dahil hiçbir mücadelede birbirlerine rakip olmayan iki takımın mücadelesinde İspanya sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrılmayı başardı.

        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... İRAN - İSPANYA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        İran, 15. dakikada gole çok yaklaştı! Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Karim Ansarifard tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmadı ve İran, önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

        19. dakikada David Silva rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını dened ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

        İspanya 31. dakikada gole yaklaştı ancak ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan Isco tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmadı

        İspanya, 45. dakikada 1-0 öne geçiyordu! Ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan David Silva tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engellendi.

        Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        İran ikinci yarıya hızlı başladı. 53. dakikada ceza sahası içi sol çaprazından çekilen şut direğin az farkla uzağından auta gitti! Şutu çeken isim Karim Ansarifard büyük üzüntü yaşadı!

        Bu pozisyondan 1 dakika sonra İspanya golü buldu! Gelişen atakta topla ceza sahası içerisinde bulunan Diego Costa'nın vuruşunda top önce İranlı savunmacıya sonra tekrar Costa'ya çarptı ve top filelerle buluştu!

        İRAN'A VAR ENGELİ!

        İran, 62. dakikada bir gol buldu ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Hakem Andres Cunha, pozisyonda VAR uygulamasına başvurdu ve iptal kararının doğru olduğuna kanaat getirdi.

        İran, 82. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı! Altıpas içerisinde topla buluşan Mehdi Taremi'nin çektiği şut kaleyi bulmadı.

        İspanya, karşılaşmanın kalan dakikalarında rakibine gol şansı tanımadı ve sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrılmasını başardı. İlk maçında Portekiz ile 3-3 berabere kalan İspanya, bu sonuçla puanını 4'e yükseltti ve 3 puanı bulunan İran'ın üzerine çıktı. İran, ilk maçında Fas'ı 90+5'inci dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etmişti.

        MAÇ TAKVİMİ

        > 25 Haziran (TSİ: 21.00): İspanya-Fas (Kaliningrad Stadı - Kaliningrad)

        > 25 Haziran (TSİ: 21.00): İran-Portekiz (Mordovia Arena - Saransk)

        İRAN 5. DÜNYA KUPASI'NDA

        Beşinci kez Dünya Kupası'nda boy gösteren İran, daha önce 4 kez yer aldığı şampiyonada grup aşamasından çıkmayı başaramamıştı.İran bugüne kadar Dünya Kupası'nda sahaya çıktığı 13 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Asya temsilcisi, bu maçlarda 8 gol atarken, kalesindeki 22 gole engel olamadı.

        İSPANYA 61. MAÇINDA

        Dünya Kupası'na 15. kez katılan İspanya, şampiyonada bugüne kadar 61 maç oynadı. Bu maçlarda30 galibiyet, 13 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. İspanyollar 60 karşılaşmada 96 gol atarken, kalelerinde 69 gol gördü.

        İspanya'nın Dünya Kupalarındaki en golcü oyuncusu, 2006, 2010 ve 2014'teki turnuvalarda yer alan ve 9 kez fileleri havalandıran David Villa. 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenen turnuvada şampiyonluğa uzanan İspanya, 2014'te Brezilya'da düzenlenen şampiyonada ise gruptan çıkamamıştı.

        İki takımın FIFA dünya sıralamasındaki yerine bakıldığında ise İspanya 10. sırada yer alırken, İran 37. basamakta kendine yer buldu.

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Kaleci kökenli teknik adamlardan Julen Lopetegui'nin çalıştırdığı İspanya, Avrupa Elemeleri'nde İtalya, Arnavutluk, İsrail, Makedonya ve Lihtenştayn ile G Grubu'nda mücadele etti.

        Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden İspanya, 2016'da göreve gelen teknik direktör Lopetegui yönetiminde kadrosunu yeniden yapılandırarak çıkışa geçti.

        Elemelerde çıktığı 10 maçın 9'undan galip ayrılan ve tek beraberliğini İtalya deplasmanında alan İspanya, G Grubu'nu 28 puanla namağlup lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki Dünya kupalarında Raul Gonzalez, David Villa, Xavi, Carles Puyol ve Iker Casillas gibi yıldız oyuncuların forma giydiği İspanya, kaptan Sergio Ramos, Gerard Pique, Andres Iniesta, Isco ve Diego Costa gibi önemli oyuncularıyla bu turnuvada da şampiyonluk kovalayacak.

        FIFA dünya sıralamasında 8'inci sırada bulunan İspanya'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 5'er kez sarsan Costa, Isco, Alvaro Morata ve David Silva sağladı.

        Dünya Kupası'nın favori adayları arasında yer alan İspanya'nın aday kadrosunun önemli bir kısmını, önceki yıllarda olduğu gibi önde gelen İspanyol takımları oluşturdu. Real Madrid'den 6, Barcelona ve Atletico Madrid'den 3'er futbolcu İspanya Milli Takımı'nda aday kadroya adını yazdırdı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Güney Afrika'da 2010 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan İspanya'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1934 - Çeyrek final

        1950 - Dördüncülük

        1962 - Grup aşaması

        1966 - Grup aşaması

        1978 - Grup aşaması

        1982 - İkinci tur

        1986 - Çeyrek final

        1990 - Son 16 turu

        1994 - Çeyrek final

        1998 - Grup aşaması

        2002 - Çeyrek final

        2006 - Son 16 turu

        2010 - Şampiyon

        2014 - Grup aşaması

        İRAN

        İspanya, Portekiz ve Fas ile B Grubu'nda yer alan İran Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Portekizli teknik adam Carlos Queiroz'un çalıştırdığı İran, Asya Elemeleri'nde ilk turu seribaşı unvanıyla maça çıkmadan geçti.

        İkinci turda Umman, Türkmenistan, Guam ve Hindistan ile mücadele eden İran, 6 galibiyet ve 2 beraberliğin ardından D Grubu'nu namağlup lider tamamlayarak üst tura yükseldi.

        Üçüncü turda A Grubu'nda yer alan İran, başarılı performansını sürdürdü. Grubunda karşılaştığı Güney Kore, Suriye, Özbekistan, Çin ve Katar karşısında elde ettiği 6 galibiyet ve 4 beraberliğin ardından 22 puanla namağlup liderlik elde eden İran, Asya kıtasından Dünya Kupası'na vize almayı garantileyen ilk takım oldu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki Dünya kupalarında Ali Daei, Javad Nekounam, Ali Karimi ve Mehdi Mahdavikia gibi önemli oyuncuların forma giydiği İran, Rubin Kazan'da forma giyen genç yetenek Sardar Azmoun, Mehdi Taremi ve Saman Ghoddos gibi oyuncularıyla bu turnuvada başarı kovalayacak.

        FIFA dünya sıralamasında 36'ncı sırada bulunan İran'ın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 11 kez sarsan Azmoun ile 8 gol atan Taremi sağladı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        1978 - İlk tur

        1998 - İlk tur

        2006 - İlk tur

        2014 - İlk tur

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ