Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat İş Sanat, 3 Kasım akşamı açılışını yapacak

        Sonbahar - kış sezonunu heyecan verici ve dolu dolu bir programla karşılayan kültürsanat kurumlarından biri İş Sanat. Klasik müzikten caza, modern dans gruplarından dünya müziğine sezon biletlerinin satışa çıktığı gün, Sanat Yönetmeni Filiz Ova’dan program detaylarını öğrenmek için biz de oradaydık. İçeri girer girmez karşılaştığımız, biletlerini ana gişeden almayı tercih eden müdavimler, sezon açılışına ortak olmamızı sağladı. Denk geldiğimiz yoğunluğu “Her sene böyle oluyor, müdavimlerimiz sabah 10 itibarıyla bilet almak için gelmeye başlıyor. Ayakta beklemesinler diye oturma düzeni kurup, çay-kahve servisi yapmaya başladık” diye anlatıyor Filiz Ova. Sonra hep birlikte, sahne heyecanının kalbi kulislerden birine kurulup yeni sezon programının detaylarını konuştuk. HT Pazar'danSelin Özavcı Tokçabalaban'ın haberi...

        REKLAM

        Yeni sezonda da konuklar İş Sanat’ın festival ruhunu yakalayabilecek mi?

        Klasik müzikten caza, dünya müziğinden modern dans gösterilerine, çocuk oyunlarından şiir dinletilerine ve Parlayan Yıldızlar serimize; sezonumuz 7 ay sürüyor. Festival havasında ve dolu dolu bir programımız var yine...

        ‘MASALLARA DEVAM’

        İş Sanat’ın 18. sezonu... Yıllar içinde müdavimlerin mekân ve programla nasıl bir ilişkileri oldu?

        Daha biletler satışa çıkarken programı inceleyerek repertuvarlar üzerine değerlendirme yaptığımız dinleyicilerimiz var. 11 yıldır İş Sanat’ta çalışıyorum, benden öncesine dair anekdotlar anlatan konuklarımız oluyor. Geri dönüşler genelde iyi ama düşüncelerini iyi-kötü her yönüyle paylaşıyorlar, çok tatlı sohbetler ediyoruz. Çocuk müdavimlerimiz arasında gösteriyi izledikten sonra yeniden gelerek eleştiri yapanlar var.

        Çocuklar eleştirilerinde çok daha rahat oluyordur...

        REKLAM

        Kesinlikle. Çocuklar ve gençler, yorumlarını paylaşmalarından, onları memnun etmekten en çok keyif aldığımız izleyici kitlesi Amacımız çocuklara müzik ve sahne sanatlarını sevdirmek. Geçen sezon Fantastik Hikâyeler Makinesi ve Çocuklar için Müzikli Masallar’da yüzde 99 doluluk vardı.

        Bu iki gösteri yeni sezonda da devam edecek mi?

        Fantastik Hikâyeler Makinesi devam edecek. Müzikli Masallar ise Serdar Biliş’in yönetip Yekta Kopan ve Muharrem Buhara’nın yazdığı yeni bir gösteriye dönüşüyor. Çocuklara yine masallar anlatalım; dans, tiyatro, müzik iç içe geçsin istiyoruz. Bunun için çocukların ve ailelerin bildiği masallar yeniden yazılsın ama bu çağdan izler de taşısın mesela kahraman uzaya gitsin.

        Dijital çağda çocukların masallara hâlâ ilgi göstermesi umut verici değil mi?

        Evet, biraz da mucizevi! Tasarım ekibinden yönetmene herkes onların ilgisini çekecek bir eser çıkarmak için çalışıyor.

        Geçen sezon özel projeler ilgi gördü, devam edecek mi?

        Yerli projelerin İş Sanat sahnesine özel olmasını istiyoruz. Yeni sezonda Mehmet Erdem ile Kulislerden Şarkılar Projesi olacak, Tuluğ Tırpan’ın Mevlânâ’dan Âşık Veysel’e Anadolu Ozanları ve Türküler projesi sahnede olacak. Tuluğ Bey’e bağlamada Erdal Erzincan eşlik edecek, Zara soprano, Okan Yalabık ise anlatıcı olacak. Cem Adrian ve Ceylan Ertem, senfonik orkestra ve koro eşliğinde Neşat Ertaş türküleri yorumlayacak. Çiğdem Erken, aşk üzerine tiyatro, şiir ve müziğin iç içe geçtiği esprili bir eser besteliyor. Bir taraftan da bunlar uzun süreçler, her şey baştan yaratıldığı için biz de heyecanla bekliyoruz.

        REKLAM

        Yeni sezon programında öne çıkan örnekler neler?

        Açılış konseri 3 Kasım’da, Norveçli başarılı şef Eivind Gullberg Jensen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile olacak. Soprano Mari Eriksmoen ile birlikte İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisiyle hafızalarda yer eden genç sanatçılar Umut Sağlam ve Yiğit Karataş konserin solistleri. Yüzyılın fenomenlerinden keman sanatçısı Pinchas Zukerman, Camerata Salzburg eşliğinde sahne alacak, biletler bitmek üzere. Biletleri 2 saatte tükenen konserimizse Johann Strauss Orkestrası Yeni Yıl Konseri.

        Anlaşılan klasik müzik dinleyicisinin yeni yıl planları da şimdiden hazır...

        Evet, yeni yıl konseri her daim böyle oluyor. Daha çok crossover caz projeleriyle tanı- nan ve yeni bir Mozart albümü çıkaran akordeon sanatçısı Richard Galliano klasik bir orkestra ile turnede ve keman sanat- çısı Arabella Steinbacher bir araya gelecek. İki tane önemli piyanist konuğumuz olacak... Gabriela Montero ve müzik kariyerinde şefliğe de yönelen Lars Vogt. Diğer müzik türlerinden de uzun yıllardır Türkiye’ye gelmeyen Lisa Ekdahl, yeni dönem caz vokallerinin arasından sesiyle sıyrılan Hailey Tuck konserleri öne çıkıyor. Yanı sıra dünya müziğinde divalar geçidi olacak: Buika, Nina Zilli, Glykeria, Silvia Peréz Cruz... Yeni topluluğu Acosta Danza ile çıktığı turnede ilk bize uğrayacak Carlos Acosta. Ödüllü hip hop topluluğu Pokemon Crew da programda heyecan verenler arasında...

        Johann Strauss Orkestrası’nın 4 Ocak’ta vereceği Yeni Yıl konserinin biletleri 2 saatte tükendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ