Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yakalattığı hırsızı eve alıp iş verdi

        ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinden Jimmy Gilleece dünyadaki iyi insanlardan sadece birisi... Bir işletme sahibi olan Jimmy'nin geçtiğimiz haftalarda bir kadından aldığı mesajın üzerine verdiği çabalar da dediğimizi kanıtlar nitelikte.

        Jimmy Gilleece birkaç hafta önce, New Mexico'daki bir kadından mesaj aldı. Kadın, mesajında işletmesinde cüzdanını kaybettiğini ve cüzdanın içerisinde 10 bin dolar değerindeki yüzüğünün de olduğunu belirtti. Jimmy bu duruma kayıtsız kalamadı.

        Yardımsever adamilk önce güvenlik kameralarına hızlıca baktı. Neyse ki kameralar cüzdanı alan genç çocuğu kaydetmişti.

        REKLAM

        Adam bir yandan polise durumu bildirirken diğer yandan da cüzdanı çalan kişinin görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Yerli halkın yardımıyla hırsız bulundu. 17 yaşındaki evsiz çocuk, aç ve parasızdı. Bu nedenle cüzdandaki parayı aldıktan sonra cüzdanı nehre fırlatmıştı.

        Çoğu insan bu saatten sonra işin peşini bırakırdı ama Jimmy Gilleece için her şey yeni başlıyordu. Jimmy cüzdanı bulabilmek için dalgıç tuttu. Dalgıç, yoğun arama çalışmalarının ardından cüzdanı yüzükle beraberakarsununderinliklerinden çıkardı.Herkes yüzüğün halen cüzdanın içerisinde olmasına çok şaşırmıştı.

        REKLAM

        Bu olaydan sonra hal daha da ilginçleşmeye başladı. Jimmy Gilleece, evsiz hırsızın yaşadığı zorlukları öğrendikten sonra hiç beklenmedik bir davranışta bulundu. Öyle ki kalacak yeri olmayan genç adamı evine aldı, hatta hırsızın iş bulmasına yardımcı oldu. İyiliksever adamın davranışı sosyal medyada büyük ses getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ