Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İspanya polisinden Katalan hükümetinin genel merkezine baskın!

        İspanya polisi, Madrid yönetimi tarafından yasadışı ilan edilen tartışmalı bağımsızlık referandumu öncesinde Katalan hükümetinin genel merkezinde arama yapıyor.

        Polisin Ekonomi, Dış İlişkiler, Çalışma ve Sosyal İlişkiler departmanları ile hükümet merkezine girdiği ve 1 Ekim'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumuyla ilgili yürütülen soruşturma için delil topladığı belirtildi.

        Katalonya Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Oriol Junqueras'ın yardımcılarından Josep Maria Jove'nin de gözaltına alındığı açıklandı.

        İspanyol medyası polis operasyonunda toplam 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

        Katalonya Başkan YardımcısıOriol Junqueras RAC-1 radyo kanalına yaptığı açıklamada, "İspanya merkezi hükümeti ülkenin bütünkurumlarına ve Katalonya'nın bütün vatandaşlarına saldırıyor" ifadelerini kullandı.

        Katalan Ulusal Meclisi BaşkanıJordi Sanchez ise polis operasyonuna karşı tüm vatandaşları ekonomi bakanlığının önünde toplanmaya çağırdı.

        İspanyol polisinin yaptığı aramda, üzerinde Katalan hükümetinin logosu olan 45 bin zarf ele geçirildiği belirtildi. Daha önceki operasyonlarda sadece referandum afiş ve posterleri bulunmuştu.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ